Tarta din ciuperci exotice


 timp de preparare: 30 minute


Servire: 10 portii


Ingrediente:



  • 800g aluat pentru tarta
  • 170g ceapa, taiata felii
  • 195g morcovi, taiat felii
  • 170 g pastarnac, taiat felii
  • 30g salota tocata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 450g ciuperci cremini (cafenii), taiate in
    sferturi
  • 225g ciuperci portobello, taiate in sferturi
  • 225g ciuperci shiitake, taiate in sferturi
  • 1 lingurita rozmarin
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper

Preparare:


Amestecati timp de 2 minute la foc mediu ceapa, morcovii, pastarnacul si
salotele în uleiul de masline, dupa care puneti ciupercile, pentru inca 2
minute. Alaturati compozitiei restul ingredientelor si mai amestecati 5 minute.


Intre timp, incalziti cuptorul la 200 grade C, impartiti aluatul in 10
bucatele egale, formand din fiecare un cerc de aproximativ 15 cm. Asezati in
centrul fiecarei tarte 120 ml / ½ cana  compozitie de ciuperci, impaturiti
usor marginile aluatului, astfel incat sa ramana deasupra umplututa vizibila.


Asezati tartele pe o foaie de pergament, iar apoi in cuptor timp de 10
minute. Reduceti caldura la 190 grade C si mai lasati-le inca 10 minute. Se
servesc calde.


Variatii:



  1. puteti servi compozitia de ciuperci si alaturi de orez, pasta sau piure de
    cartofi
  2. daca va este greu sa dati o forma tartelor puteti folosi forme speciale de
    tarta
  3. in locul celor 10 tarte mici puteti face 2 tarte mai
    mari

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.