Plansul este mai sanatos decat crezi

Plansul este mai sanatos decat crezi

Ti se intampla sa plangi in timpul unui film sau a unei lecturi? Ei bine, lasa lacrimile sa curga, se pare ca este bine pentru tine!

Recunosti desigur, un astfel de moment, cand simti atat de multa compasiune pentru protagonistul oropsit, incat ti-e greu sa-ti pastrezi ochii uscati.

Stiai ca peste 92% la suta dintre oameni au plans odata la un film?

Si da, fac parte si barbatii din aceasta categorie. Cum se poate asta?

O carte sau un film iti pot creste nivelul de empatie. Astfel, in acest timp, "deschizandu-ne", ne intarim emotional, potrivit unui studiu facut de universitatea din Toronto, Canada. Deci daca ai avut multa compasiune pentru Kate Winslet, in Titanic, inseamna ca nivelul tau de empatie este mare. Well done!

Plansul este bun

Plansul in timpul unui film sau citirii unei carti ne face emotional mai puternici. Nu vei sesiza acest lucru imediat dupa film/carte, se pare insa ca efectul este sigur pe termen lung. Oamenii care varsa o lacrima in timpul unui film sunt mai empatici si mai altruisti decat restul oamenilor.

Un motiv bun pentru a varsa o lacrima uneori este ca, refuzul de o face, atunci cand simtiti si totusi refuzati, poate dauna sanatatii fizice. Deci nu va rusinati si pastrati intotdeauna un pachet de servetele curat la dvs. 

autor: supereva.ro  – Toate drepturile rezervate (c) 2016

 

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.