Fursecuri de Pasti

Fursecuri de Pasti

Ingrediente:

  • 2 cesti faina, plus extra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare
  • 113g unt nesarat
  • 1 ceasca de zahar tos
  • 1 ou mare, la temperatura camerei
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:

Cerne faina si amestec-o cu praful de copt si sarea. Bate untul si zaharul cu un mixer la viteza medie-mare pana devine un amestec pufos. Incorporeaza apoi oul si vanilia. Redu viteza la mic si adauga treptat amestecul de faina. Aluatul rezultat se pune in folie de plastic si se baga la frigider pana se intareste, cel putin 45 de minute (sau pana la 3 zile chiar).

Incalzeste cuptorul la 162C. Transfera aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si intinde-l pana are o grosime de 3-4 mm, apoi taie forme de iepurasi. Pune formele taiate in tava captusita cu foaie de pergament, la o distanta de cca 2 cm unele de altele. Se lasa in cuptorul incins cca 12-15 minute sau pana devin usor aurii. Se lasa la racit pe un gratar de sarma.

Daca aluatul ramas este prea moale, mai pune-l la frigider pana se intareste.

Dupa preferinta, biscuitii ii poti glazura cu ciocolata sau orice altceva iti doresti. Lasa-i si pe cei mici sa ii decoreze!

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2013

Va dorim pofta buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.