Desert rapid cu mure

Desert rapid cu mure

Ingrediente:

  • 375g aluat foietaj
  • 85g mure proaspete
  • 4 linguri gem de mure
  • 200ml frisca lichida
  • 100g zahar pudra
  • 55g ciocolata, taiata bucati si topita pe aburi

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 220°C si imparte aluatul in 3 parti egale. Pune-l in tava de copt si inteapa-l peste tot cu o furculita. Se lasa in cuptorul incins timp de 12-15 minute, pana cand a crescut, umflat si a prin culoare. Cand e gata se lasa sa se raceasca.

Dupa ce foile s-au racit complet, se taie marginile asigurandu-te ca toate sunt de aceeasi marime.

Murele proaspete se amesteca bine cu gemul iar frisca se bate spuma.

Unge doua din cele 3 foi cu amestecul de mure apoi intinde frisca si suprapune-le. Aseaza a treia foaie si intinde un amestec din zaharul pudra si putina apa (cat sa se transforme intr-o glazura mai groasa), apoi stropeste cu ciocolata topita intr-un model sau pur si simplu.

La final se taie prajiturica in sase parti egale si se serveste 🙂

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2014

Va dorim Pofta Buna!

 

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.