Cum scapam de tantari?

Cum scapam de tantari?

Este sezonul tantarilor din nou…

Există numeroase dezavantaje la tratamentele de pesticide în aer liber. Pesticidele creaza insecte rezistente la insecticide, iar ingredientul activ in cele mai multe produse comerciale este DEET. Din păcate, sunt multe riscuri aduse sănătatii asociate cu DEET: leziuni neurologice, cancer, și daune aduse mediului. Substanțele chimice sunt mai puțin eficiente decât metodele naturale, care sunt mai ieftine și prezintă nici un pic de risc pentru sănătate.

O multitudine de opțiuni

Există mai multe metode naturale pentru controlul țânțarilor. Aveți posibilitatea să cresteti numarul de plante din curte, și tantarii va vor lăsa în pace. Puteți face unele modificări in dieta dvs pentru a va face mult mai puțin atrăgător pentru tantari. O altă tactică încercata și dovedita este de a crea habitate ptr pasări, lilieci, sau broaste. În cele din urmă, puteți folosi uleiuri esențiale, non-toxice.

Puteți, de asemenea, sa eliminati / acoperiti bazinele de apa fiindca tatarii isi depun ouale in apa. Si nu numai, atentie la orice obiect care colecteaza apa: anvelope, găleți, boluri pentru animale de companie, jgheaburi, etc.

Cea mai simplă soluție, și favorita mea, este de a creste plante impotriva tantarilor. Puteți folosi flori, cum ar fi galbenelele, și ageratums. Sau ati putea folosi plante, cum ar fi Catnip, lavanda, menta, sau citronella. Există atât de multe plante care resping tantarii, sunt prea numeroase pentru a le lista aici.

Există multe uleiuri esențiale care resping tantarii dar si alte insecte care musca. Pentru a evita sa fiti muscat de tantari si a alti daunatori, inclusiv căpușe, muște  tete, și musculițe, veți avea nevoie de o combinație de uleiuri esențiale de protecție completă. Următoarele uleiuri esențiale resping tantari:

    Busuioc
    Bergamot
    Citronella
    Eucalipt
    Lavandă
    Lămâie
    Pin
    Mentă
    Rose geranium
    Rozmarin
    Mentă creață
    Cimbru
    Vetiver

Amintiți-vă sa încercati un pic de ulei esential pe piele pentru a testa o reacție alergică înainte de a aplica uleiul peste tot. Nu folosiți uleiuri esențiale direct din sticla. Puteți amesteca cateva picături de uleiuri esențiale cu ulei de cocos ca un ulei purtător, care este de asemenea bun pentru piele.

Ei știu ce le place

Predatorii si paraziti prefera prada lor să fie cat mai putin sanatoasa. Da! Când suntem sanatosi, corpurile noastre fac echipa cu bacteriile benefice, celule-T albe ucigase, precum și cu toate celelalte arme de aparare naturale.

Dieta joaca un rol imens. Conservanții artificiali schimba dramatic micro ecologia noastra in moduri daunatoare. Dacă tantarii par să te placă, ai fi surprins cât de mult mai puțin te vor plăcea dacă ai o dieta sanatoasa cu adevărat. Este util să știți ca tantarilor nu le plac usturoiul, ceapa, prazul și oțetul.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.