Zacusca de fasole

Ingrediente: 



  • 2 kg de ceapa
  • 1,5 kg de gogosari
  • 2 kg de rosii
  • 1 kg de morcov (daca vi se pare mult puteti une doar
    0,5 kg)
  • 1 kg de fasole boabe (de preferinta fasole din anul
    curent dar merge si mai veche)
  • 1 kg ulei
  • foi dafin, piper, sare 

Mod de
preparare:
 


Pasul 1
Fasolea se pune la
fiert pana da in primul clocot si se schimba apa. Se da si in al doilea clocot
se schimba apa si se adauga morcovul ras pe razatoarea mare. Se mai lasa sa mai
dea un clocot (specific aceste clocot pt ca fasolea nu trebuie sa fie fiarta
foarte tare. Se scurge cat se poate de bine de zeama pt ca va fi adaugata la
pasul 2


Pasul 2
Intr-o oala mai mare
(cam 10 kg pt cantitatile de mai sus) se pune uleiul la incins. Ceapa se taie
solzi (julien) si se pune la calit. Gogosarii se taie solzi (spalati, curatati)
si se pun la calit. Dupa ce se moaie se adauga rosiile taiale marunt (sau date
pe razatoarea mare ca sa nu intre si coaja). Se lasa sa fiarba 30 min la foc mic
in zeama lor dupa care se adauga compozitia de la pasul 1 (fasolea fiarta cu
morcovul fara zeama. Se asezoneaza cu dafin (max 5 foi), sare si piper (puteti
pune si boia dulce/iute, delikat in loc de sare).


Trebuie sa fiarba pana scade si se ridica uleiul
deasupra. Pentru a evita statul langa oala si amestecatul sa nu se lipeasca
recomand sa se fiarba in cuptor la foc potrivit spre mic pana se ridic uleiul
desuspra si capata o culoare mai inchisa (sa zic un minim 2 ore, eu o las dupa
ochi.) In felul asta fasolea ramane intreaga pt ca nu se amesteca tot timpul. Eu
nu o mai fierb in borcane.


Fac asa: O pun in borcane
fierbinte (dar aveti grija ca e periculos), leg bine borcanele cu celofan si le
pun in paturi imediat. In felul asta ele mai fierb sub paturi (le inveliti bine)
si se sterilizeaza. Eu le scot a doua zi cand borcanele sunt deja racite. Le
verificati daca sunt sterilizate (sa stea celofanul intins bine si uleiul
deasupra). Daca a intrat aer le consumati imediat sau le schimbati celofanul si
le mai bagati la cuptor. Daca va este mai usor sa o fierbeti pt sterilizare
separat (in cuptor de ex) o puteti face fara probleme .


Va dorim Pofta
Buna!


Mai cititi si:


Cure de sanatate

Cand avem nevoie de o cura de
detoxifiere?

Terapia indiana cu pietre
calde

Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura – cura de detoxificare
completa

Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile

Dieta de lupta impotriva cancerului la
san

Dieta de detoxifiere pentru
femei

Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate
ajuta?

Este hipnoza o metoda
terapeutica?

Detoxifierea de primavara
Reteta miraculoasa cu usturoi


Supe creme
Supa crema de galbiori

Supa crema de dovleac pumpkin

Supa crema de broccoli
Supa crema de linte
Supa crema de sfecla si
cartofi

Supa crema de rosii cu iaurt si
coriandru

Supa crema de sparanghel
Supa crema de mazare
Supa crema de ciuperci (ungureasca)


Alimentatie sanatoasa
Scaderea nivelului de
colesterol

Alimentele care va ajuta sa dormiti mai
bine

Cafeaua ne ajuta sa traim mai
mult

Cat este de nesanatos sa…
Salata verde – regina
legumelor

Carbohidratii si tineretea
100 de alimente fara calorii
Iaurtul – un aliment minune?
Vinul rosu, poate trata
paradontoza?
specialistul raspunde
Ce fel de paine sa mancam?
Magneziul previne infarctul
25 de secrete pentru o viata mai
lunga

Vitaminele pilule: avertismentul
specialistilor

Alimente miraculoase care mentin sanatatea

Bananele, un aliment
perfect

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.