Turta dulce in stil elvetian

0 352

Basler
Läckerli
(“Lek-ur-le“) este o reteta veche de 300
ani.
Cu o consistenta uscata si umpluta cu nuci si “Orangeat”, acest
desert se pastreaza foarte bine
timp de saptamani, si este perfect pentru sarbatori.


Servire: 3
duzini
Timp de preparare: 30 minute
Timp de
gatire:
25 minute


Ingrediente:



  • 90g migdale crude

  • 90g nuci crude
  • 90g alune crude
  • 350g miere
  • 350g zahar
  • 570g faina
  • sucul de la 1
    lamaie
  • 125g coaja de lamaie
    confiata
  • 125g coaja de portocala
    confiata
  • 30g scortisoara

  • 2 lingurite
    cuisoare
  • 1/2 lingurita
    nucsoara
  • 2 lingurite bicarbonat de potasiu

  • 2 lingurite bicarbonat de amoniu
    (amoniac)
  • putin lichior T. Kirschwasser sau
    apa
  • glazura din zahar pudra si apa
    (optional)

Mod de preparare:


Migdalele si alunele se pun intr-un
castron cu apa fiarta, se lasa 1 minut, se scurg, se clatesc cu apa rece, se
usuca cu un prosop curat si astfel se indeparteaza coaja. Se toaca marunt
impreuna cu nucile  si se pun deoparte.


Intr-o cratica se incalzeste zaharul
si mierea pana la punctul de fierbere (zaharul trebuie sa se topeasca), apoi se
lasa la racit usor.



Se toaca marunt coaja confiata de
lamaie si portocala. Cat timp zaharul si mierea sunt inca calde, se amesteca
impreuna cu restul ingredientele uscate cu coaja confiata, nucile si lichiorul,
pana se transforma intr-un aluat lipicios, gros.


Se da aluatului o forma de paine, se
impacheteaza in folie de plastic si se lasa sa stea la temperatura camerei timp
de 1-3 zile.



Pe o placa presarata cu putina faina,
se intinde aluatul intr-o foaie groasa de aproximativ 1 centimetru. Puneti
aluatul pe o foaie de pergament unsa cu grasime si puneti-l in cuptorul incins
la 175°C timp de 25 minute, sau pana cand se rumeneste frumos.


Cand pare a fi gata se lasa la racit,
iar intre timp daca doriti puteti face o glazura din zahar pudra si apa, pe care
o veti intinde cu o periuta pe turta dulce.


Se taie in patratele dupa ce sa racit
si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic.


Va dorim Pofta Buna!


Mai cititi si:


Medicina Naturista
Zincul  un remediu minune contra
racelii?

Ce trebuie sa evitam in
timpul tratamentelor homeopatice?

Alimentele care va ajuta sa dormiti mai
bine

Tratament naturist pentru
Psoriazis

Ce fel de gene vegetale ai
putea avea?

Tratamente homeopatice
împotriva gripei si racelii


Cure de
sanatate
Cand avem nevoie de o cura de
detoxifiere?

Terapia indiana cu pietre
calde

Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura – cura de detoxificare
completa

Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile

Dieta de lupta impotriva cancerului la
san

Dieta de detoxifiere pentru
femei

Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate
ajuta?

Este hipnoza o metoda
terapeutica?

Detoxifierea de primavara
Reteta miraculoasa cu usturoi


Medicina Naturista

Masca de miere pentru tratarea
acneei

Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor
homeopatice?

Alimentele care va ajuta sa dormiti mai
bine

Tratament naturist pentru Psoriazis

Ce fel de gene vegetale ai putea avea?

Tratamente homeopatice împotriva gripei si
racelii


 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.