Turnulete cu zmeura si ciocolata

Acest mic desert de ciocolata si
zmeura, nu este doar delicios, ci si usor de preparat cu doar 160 calorii pe
portie.


Servire: 6
portii
Timp de preparare: 25 minute
Timp de
gatit:
15 minute
Timp total: 40 de
minute
 
Ingrediente pentru
blat:


 • 65g ciocolata menaj

 • 4 oua, separate (albusurile spuma)
 • 8 linguri indulcitor
granulat
 • 1lingura ulei de floarea soarelui
 • ½ lingurita de
extract de vanilie
 • 1 lingura brandy
 • 50g faina cu agent de
crestere


Ingrediente pentru umplutura:


 • 150g ricotta (cu continut
redus de grasime)
 • 2 linguri de ndulcitor
 • 300g zmeura
(folositi zmeura mai moale pentru crema de ricotta si cea mai frumoasa pentru
decor)


Mod de preparare:


1. Incalzeste
cuptorul la 180°C si aseaza o hartie de pergament intr-o tava de
23x30cm.


2. Topeste 50g de
ciocolata intr-un bol asezat pe o baie de aburi, amesteca pana se omogenizeaza,
lasa ciocolata la racit iar apoi pe rand incorporeaza albusurile spuma,
galbenusurile, indulcitorul, vanilia, brandy-ul, si la final faina
cernuta.


3. Toarna compozitia
rezultata in tava deja pregatita si las-o in cuptorul incins aproximativ 10
minute. Dupa ce s-a copt se la racit pe un gratar de sarma.


4. Dupa ce blatul e
rece, taie 12 forme rotunde (7cm) cu ajutorul unei forme speciale sau chiar un
pahar.


5. Rade ciocolata
ramasa si amestec-o impreuna cu indulcitorul in ricotta. Piseaza apoi 100 g
zmeura  (cea mai coapta si moale) si incorporeaz-o in crema de
ricotta


6. Acum penru
asamblare, aseaza 6 forme taiate pe o farfurie plata, pune cate o lingura de
crema ricotta pe fiecare, aranjeaza pe margini zmeura ramasa dupa care aseaza
inca o forma presand usor cu mana.


Se servesc pudrate cu indulcitor (sau
zahar brun pudra).


Va dorim Pofta Buna!


Va recomandam sa mai cititi
si:


Alimentatie sanatoasa
Scaderea
nivelului de colesterol

Alimentele care va ajuta sa dormiti
mai bine

Cafeaua ne ajuta sa traim mai
mult

Cat este de nesanatos
sa…

Salata verde – regina
legumelor

Carbohidratii si tineretea

100 de alimente fara
calorii

Iaurtul – un aliment
minune?

Vinul rosu, poate trata
paradontoza?
specialistul raspunde
Ce fel de paine sa
mancam?

Magneziul previne infarctul

25 de secrete pentru o viata mai
lunga

Vitaminele pilule: avertismentul
specialistilor

Alimente miraculoase care mentin
sanatatea

Bananele, un aliment
perfect


Cure de sanatate
Cand
avem nevoie de o cura de detoxifiere?

Terapia indiana
cu pietre calde

Dieta pentru ochi
sanatosi

Cura cu pepene rosu

Ceaiul de zmeura – cura de
detoxificare completa

Avantajele folosirii
saunei

Dieta de detoxificare in 5 zile

Dieta de lupta impotriva cancerului
la san

Dieta de detoxifiere pentru
femei

Ce stim despre terapia cu
acupunctura si cum ne poate ajuta?

Este hipnoza o
metoda terapeutica?

Detoxifierea de
primavara

Reteta miraculoasa cu
usturoi


Diete si slabire
Condimentele şi ceaiul , ajutor la slăbit?specialistul raspunde
Cura de slabire cu boabe de orez

Dieta South Beach
Dieta Montignac – principii de
baza

Slabire rapida prin
electrostimulare!

Dieta Montignac – faza
I

Dieta Montignac – faza
II

Dieta Daneza
Greseli frecvente in cura de
slabire

Dieta Grupei Sanguine AB

Dieta Grupei Sanguine 0

Dieta Grupei Sanguine A

Dieta Grupei Sanguine B

Cele mai bune bauturi dietetice care
mentin greutatea si sanatatea

Dieta cu sirop
de artar si lamaie

Secretele dietei – impartasite de
starurile de la Hollywood

Lichidele care produc kilograme in
plus

Dieta Sonoma
20 de alimente care te ajuta sa
slabesti

Dieta celor 7
zile

10 riscuri ale dietelor

Noul plan al dietei Atkins

Inceputul primei faze ale dietei
ATKINS: Inductia

Meniu pentru dieta
Atkins

Dieta cu
grapefruit

Dieta
macrobiotica

Mituri false despre
diete

Alungati grasimea cu ajutorul dietei
Viking

Beneficiile mierii

Dieta miraculoasa de 5
zile

Dieta celor 21
zile

Dieta Aleluia
Viva Mayr – arta de a tine
dieta

Dieta vegetariana

Dieta celor 120 de
ani

Eficienta pastilelor de
slabit

Dieta ezoterica
Cum sa ai un abdomen
plat?

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.