Tort delicios cu lamaie si mascarpone

Tort delicios cu lamaie si mascarpone


Ingrediente blat:

  • coaja rasa de la 3 lamai
  • 4 oua
  • 225g zahar brun pudra
  • 225g faina cu agent de crestere
  • 2225g unt moale
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru topping de lamaie:

  • 2 lamai
  • 100g zahar
  • 100ml apa
  • 75g zahar pudra

Ingrediente crema:

  • 400ml frisca lichida
  • 500g mascarpone
  • 300g zahar pudra
  • coaja rasa de la 2 lamai + 1 lingura suc de lamaie

Preparare topping de lamaie:

Foloseste un cutit de curatat cartofi si curata coaja lamailor. Razuieste cu un cutit partea alba de pe coaja, daca se cojeste prea mult. Apoi folosind tot un cutit, taie in fasii subtiri cojile si pune-le intr-o tigaie mica, cu 200ml de apa. Se aduce la fierbere, apoi se scurge apa, se pune coaja inapoi in tigaie cu alte 200ml de apa si se repeta. Se scurge din nou, apoi se repeta – ar trebui sa faci acest procedeu de 3 ori.

Pune coaja drenata deoparte. Pune 100g zahar cu 100 ml de apa in tigaie si adu amesecul la fierbere pana cand se dizolva zaharul, apoi pune coaja si fierbe timp de 5 minute. Scurge. Aseaza zaharul pudra intr-un castron si adauga coaja, amestecand. Arunca totul pe o foaie de copt si lasa sa se usuce timp de cateva ore. Se poate folosi si zahar pudra brun pentru culoare.

Preparare blat:

Incalzeste cuptorul la 180°C. Amesteca impreuna toate ingredientele pana la omogenizare. Imparte aluatul in doua tavi rotunde de 20cm, si lasa-le in cuptorul incins timp de 20-25 de minute, sau pana cand un betisor introdus in centru iese curat.

Cand este gata se lasa la racit, apoi se scot din tavi si se taie pe orizontala, in jumatate, rezultad astfel 4 foi de blat egale.

Preparare umplutura:

Se bate frisca spuma, apoi se incorporeaza restul ingredientelor.

Se imparte crema rezultata in 3, se umplu foile, iar pe ultimul blat se presara zahar pudra si se orneaza cu lamaia pregatita la inceput.

Va dorim pofta buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.