Tort cu mac

Servire: 12
portii
Timp de pregatire: 45 minute


Ingrediente:



  • 1/3 ceasca seminte de mac (aproximativ 42grame)
  • 3/4 ceasca de lapte
  • 1 1/2 lingurita de vanilie
  • 5 oua
  • 3/4 ceasca de unt
  • 1 3/4 ceasca faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 ceasca de zahar
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • 1 1/2 ceasca de lapte
  • 1 lingurita de vanilie
  • 1 1/2 ceasca de zahar
  • 1 1/2 ceasca smantana pentru frisca
  • 1/2 ceasca de zahar

Pregatire blat:


Pune cuptorul la incalzit la 190 grade C. Intr-un castron mic, inmoaie
semintele de mac in 3/4 ceasca de lapte si 1-1/2 lingurita de vanilie timp de 1
ora. Intre timp separa ouale si lasa untul si albusurile de ou sa stea la
temperatura camerei pentru 30 de minute.


Unge cu grasime fundul a doua tavi rotunde de tort si tapeteaza-le cu hartie
de pergament. Intr-un bol mediu, combina faina, praful de copt si sarea, si
lasa-le deoparte.


Mod de preparare umplutura:


Intr-o cratita medie, combina 1/2 ceasca de zahar si amidonul de porumb.
Treptat, se amesteca 1-1/2 ceasca de lapte si galbenusuri de ou, cate unul pe
rand. Se amesteca la foc mediu pana cand se ingroasa, apoi pentru inca 2 minute.
Adauga 1 lingurita de vanilie. Se toarna amestecul intr-un castron, se acopera
cu folie de plastic si se pune deoparte pana cand se raceste complet.


Mod de preparare blat:


Intr-un bol mare, bate untul cu un mixer electric la viteza medie timp de 30
de secunde. Treptat adauga 1-1/2 ceasca de zahar si bate pana cand zaharul
aproape se dizolva. Apoi adauga alternativ amestecul de faina si cel de seminte
de mac. Se amesteca pana se omogenizeaza toate ingredientele.


Intr-un alt castron mare bate albusurile spuma si apoi incorporeaza-le usor
in aluatul precedent, folosind o paleta. Imparte in mod egal compozitia
rezultata in tavele deja pregatite si lasa-le in cuptorul incins la 190 grade C
timp de 30 – 35 de minute sau pana cand o scobitoare de lemn introdusa in
mijlocul blatului iese curata.


Cand blaturile sunt gata se lasa la racit pe un gratar de sarma 10 minute,
apoi se scot din tave si se lasa la racit complet.


Pentru asamblarea tortului, taie cu grija ambele blaturi in jumatate
pe orizontala, rezultand 4 straturi. Pune prima foaie de tort pe un platou cu
partea taiata in sus, intinde o treime din umplutura, aseaza a doua foaie, mai
intinde o treime din umplutura, apoi a treia foaie acoperita cu umplutura ramasa
iar la final ultima foaie dar cu partea taiata in jos.


Mod de preparare glazura:


Intr-un castron mare se bate smantana cu 1/2 ceasca de zahar pana devine
frisca. Se imbraca tortul cu frisca rezultata si se lasa la racit cel putin 2
ore.


Va dorim Pofta Buna!


Va recomandam sa mai cititi
si:


Retete rapide si sanatoase



Alimentatia copilului si
adolescentului



Despre refuzul copilului de a
manca veti citi:









Idei de papica pentru
copilasi


Pentru retete delicioase si inspiratie, cititi urmatoarele
topicuri de pe forumul Desprecopii.com:


S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.