Tort cu frisca si cirese


 timp de preparare: 15 de minute si 4 ore la
frigider


Ingrediente pentru 9
portii:


Ingrediente pentru blat:


6 oua
6 linguri de faina
6 linguri de
zahar
1 lingura praf de copt
2 pliculete zahar vanilinat


Pentru crema:


500 ml frisca
2 pliculete de ness


Pentru sirop:


2oo ml apa
5 linguri rase de zahar
2o ml esenta
de rom


Pentru ornat:


cirese fara codite si samburi
ciocalata neagra
rasa 


Mod de
preparare:
 


Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un
varf de cutit de sare. Cand sunt gata se adauga cate 1 lingura de zahar mixand
pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si zaharul
vanilinat.


Faina se amesteca cu praful de copt(eu nu il sting cu
nimic) si se incorpereaza in compozitie amestecand bine cu o lingura de lemn de
jos in sus. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in
cuptorul dinainte incins si se tine 25 de minute.


Frisca se bate bine si cand este gata se ia jumatate
din cantitate si se da deoparte, iar in cealalta jumatate se pune ness-ul si se
mai amesteca pana se inglobeaza si acesta. Se mai da putin la rece, pana se face
siropul. Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul si se lasa sa dea cateva
clocote. Apoi se pune si esenta de rom, se mai lasa sa mai fiarba cam 3 minute
si se ia de pe foc lasandu-se sa se raceasca. Pana se raceste siropul se taie
blatul racit.


Apoi se insiropeaza primul blat si se pune un strat
de frisca cu ness.Urmeaza al doilea strat care se insiropeaza si el si se pune
frisca cu ness ramasa si peste frisca simpla. Se rade ciocolata deasupra si
peste se pun ciresele.


Va dorim pofta buna!


S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.