Tort cu ciocolata si lapte

Ingrediente:



  • 1 1/4 ceasca faina
  • 1/4 ceasca cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 225g unt nesarat
  • 1/2 ceasca lapte
  • 6 oua mari, separate
  • 1 ceasca de zahar
  • un varf de sare
  • 1 1/2 ceasca smantana
  • 675g ciocolata cu lapte, fin tocat
  • ciocolata cu lapte, rasa cu un cutit, pentru garnitura
    (optional)

Mod de preparare:


Se incalzeste cuptorul la 162°C si se unge o tava de tort
cu unt si putina faina.


Intr-un castron mediu, amestecati faina, cacaoa si praful
de copt. Intr-o cratita medie topiti untul in lapte, la foc mic. Se transfera
intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca putin. Bateti galbenusurile de ou
si 1/2 ceasca de zahar pana se topeste zaharul, apoi adaugati ingredientele
uscate si amestecul de lapte, amestecand pana la omogenizare.


Intr-un castron curat bateti albusurile spuma (adaugati
si putina sare). Turnati treptat restul de 1/2 ceasca de zahar si amestecati cu
mixerul pana compozitia devine lucioasa si groasa. Incorporati albusurile in
amestecul precedent, puneti o jumatate din cantitate in tava pregatita si
lasati-o in cuptorul incins aprximativ 25 minute – la fel procedati si cu
cealalta jumatate de aluat. Cand blaturile sunt gata se lasa la racit pe un
gratar de sarma.


Intre timp se prepara glazura: intr-o cratita
medie se aduce la fierbere smantana; ciocolata se pune intr-un castron
rezistenta la caldura si se toarna peste ea smantana. Se amesteca pana la
omogenizare, apoi se lasa la racit aproximativ 1 ora, amestecand
ocazional.


Pentru asamblare: se aseaza pe un platou primul
blat de tort, se acopera cu 1 ceasca de glazura racita lasand-o sa acopere si
marginile, se aseaza al doilea blat si glazura ramasa, astfel incat tortul sa
fie total acoperit.


Inainte de servire se lasa sa stea 30 de minute la
temperatura camerei si se decoreaza cu ciocolata rasa sau dupa
preferinte.


Va dorim Pofta Buna!


Va recomandam sa mai cititi
si:


Retete rapide si sanatoase



Alimentatia copilului si
adolescentului


S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.