Tort cu cafea

 Timp de
preparare:
15 minute
 Timp de
gatire:
30 minute
      
Servire:
12 portii


Ingrediente:



  • 250g unt

  • 200g zahar pudra

  • 60g miere

  • 4 oua mari

  • 250g faina cu agent de crestere

  • 1 lingurita praf de copt la nivel

  • 3 linguri cafea (ness)

Pentru umplutura si
decor:



  • 200g unt nesarat, la temperatura camerei

  • 400g zahar pudra

  • 2-3 linguri cafea (ness)

  • 2 lingurite de pudra de cacao

Mod de preparare:


Setati cuptorul la 190°C. Amestecati cu un mixer intr-un
castron mare untul, zaharul, mierea si ouale. Adaugati faina cernuta si apoi
cafeaua. Amestecati timp de 1-2 minute, pana cand amestecul este neted si
pufos.


Impartiti amestecul in doua tavi de tort unse in
prealabil cu putin unt si tapetate cu faina. Se lasa in cuptorul incins cca
25-30 minute, pana cand blaturile sunt bine-crescute si ferme la atingere. Cand
sunt gata se lasa la racit pe un gratar de sarma.


Pentru a face umplutura: bateti untul,
zaharul, cafeaua si 2 linguri de apa, pana devine un amestec pufos.


Asezati un blat pe un platou, intindeti jumatate din
crema, asezati al doilea blat si restul de umplutura. Dupa preferinta se poate
imrastia putin praf de cacao printr-o sita ca decor sau aseza diverse ornamente
cumparate.



Va dorim pofta
buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.