Tarta cu nuci

Tarta cu nuci

Ingrediente:

  • 250g faina + putin extra
  • 250g zahar pudra
  • 150g unt taiat cubulete
  • 1 ou
  • 220g nuci
  • 250ml smantana pentru frisca
  • 2 lingur lapte

Mod de preparare:

Cerne faina, jumatate din zahar si un praf de sare intr-un castron. Se amesteca untul si oul pana la omogenizare. Incorporeaza faina cu untul, framanta pana devine un aluat neted, inveleste-l in folie de plastic si pune-l la rece pentru 30 de minute.

Se incalzeste cuptorul la 175°C.

Pastreaza intregi 12 nuci, iar restul taie-le grosolan. Intre timp, se topesre la foc foarte mic restul de zahar, intr-o cratita mai mare. Dupa ce s-a topit si incepe sa se caramelizeze usor, adauga smantana si nucile tocate, amestecand continuu. Se aduce la fierbere si se fierbe 1 minut, apoi se lasa la racit.

Din aluatul racit se formeaza 2 foi, dar se pastreaza si 3-6 bilute pentru design. Cu ajutorul unui sucitor intinde jumatate din aluat cat sa se potriveasca in tava rotunda pentru tarta, dar sa acopere si marginea. Toarna amestecul de nuci si intindeti cealalta foaie sa acopere complet tarta. Din bilutele ramase se formeaza frunze de aluat si se decoreaza.

Perie aluatul cu lapte si pune tava in cuptorul incalzit cca 30 de minute, apoi aseaza cele 12 nucile si mai las-o inca 10 minute la cuptor. Se serveste calduta. Optional se poate presara si un amestec de scortisoara cu zahar.

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2014

Va dorim Pofta Buna!

 

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.