Tarta cu capsuni


 timp de preparare: 45 de minute 


Ingrediente:


Aluatul:



  • 500g faina,
  • 200g unt,
  • 1 ou,
  • 100g zahar,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita lapte sau apa.

Jeleul:



  • 200g zahar,

  • 1 pahar de apa,

  • 500g capsuni,

  • 3 foi gelatina.

Umplutura:
1 kg de capsuni


Umplutura:



  • 800 g brânză de vaci,
  • 200 g zahăr,
  • 1 lingură făină,
  • 3-4 ouă,
  • 1 lingură griş,
  • 100 g stafide,
  • coajă de lămâie rasă,
  • zahăr vanilat,
  • sare,
  • 50 g unt,
  • 100 g smântână .

Mod de
preparare:
 


Se pune faina pe planseta si se face o scobitura la
mijloc, unde se pun oul, apa, sarea, untul putin muiat si zaharul. Se amesteca
toate ca o smantana adaugandu-se printr-o miscare toata faina. Se lucreaza
repede aluatul. Se lasa doua ore la rece.


Formele unse cu unt se tapeteaza(imbraca)cu acest aluat
care se impunge cu furculita in cateva locuri pentru a nu se ridica la copt, se
coc la foc potrivit, se scot din forme dupa ce s-au copt.


Se pune in fiecare tarta cateva capsuni si se toarna
urmatorul jeleu: se face un sirop din zahar si apa si se leaga subtire, se
stoarce din 500 g capsuni o ceasca de zeama, se lasa sa fiarba bine in sirop si
se adauga foile de gelatina dizolvate bine in apa calduta. Jeleul se toarna in
tarta peste capsunile crude. Folositi-va imaginatia si acoperiti tarta cu inca
un strat de capsuni!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.