Supa frantuzeasca de ceapa


 Timp de gatire: 1 ora si 30 de
minute
 Timp de
preparare: 30 de minute


Servire: 6
portii


Ingrediente:



  • 675 gr ceapa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi (3 taiati marunt si unul doar decojit)
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri faina alba
  • 125 ml vin alb sec
  • 2 litri supa de legume
  • 6 felii de paine frantuzeasca (bagheta)
  • 300 gr branza rasa Gruyere
  • cateva frunze proaspete de cimbru pentru final

Mod de preparare


Taiati ceapa in felii subtiri, caliti-o in uleiul de
masline timp de 10 minute (sau pana cand devin maronii), dupa care adaugati
usturoiul maruntit, zaharul, cimbrul,  si lasati amestecul la foc mic timp
de 30 de minute, amestecand ocazional.


Dupa acest interval de timp presarati usor faina si
amestecati 1-2 minute, dupa care turnati vinul si supa de legume treptat, lasand
compozitia in ultimele 45 de minute sa fiarba la foc mic (daca in timpul
fierberii se aduna spuma, este ideal sa o inlaturati). Între timp, incalziti
bine grill-ul si prajiti feliile de paine pe ambele parti. Cu acel catel de
usturoi ramas frecati usor painea prajita.


Turnati supa in 6 castronase rezistente la caldura,
asezati deasupra painea prajita si presarati branza rasa. Castroanele se lasa
timp de 2-3 minute in cuptorul incins, sau pana cand branza se topeste. Se
garniseste cu cimbru si se serveste calda.


Informatii nutritionale:


Calorii……………..443
Proteine…………..20
gr
Carbohidrati……..37 gr
Zahar……………….8
gr
Grasimi……………24 gr
Grasimi saturate..11 gr


Variatii:


-daca va place, puteti adauga in supa inainte de o pune in cuptor 2 linguri
de brandy
-este preferabil ca supa de legume sa fie deja preparata (sau o
puteti cumpara)


Va dorim pofta buna
!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.