Strudel cu mere

Servire: 8 portii
Timp de
preparare:
30 minute
Timp de gatire: 30
minute


Ingrediente aluat:



  • 225 gr faina

  • 1 lingura de ulei

  • 1/2 lingura otet

  • 150 gr zahar

  • 1 ou

  • 1 ceasca apa calduta

  • un varf de sare

Ingrediente umplutura:



  • 6 mere

  • 50 gr unt topit

  • 150 gr zahar

  • scortisoara

  • 50 gr stafide

  • 50 gr pesmet

  • putin lapte

Mod de preparare:


Se prepara aluatul amestecand bine faina, apa, sarea,
uleiul, otetul si oul. Aluatul trebuie sa fie suplu. Se lasa sa se odihneasca
timp de 2 ore la cald.


Curatati merele de coaja si taiati-le in cubulete mai
mici. Merele se lasa la macerat intr-un castron cu scortisoara, zaharul si
stafidele, aproximativ 1 ora.


Se intinde aluatul, se unge cu untul topit apoi se aseaza
merele si pesmetul imprastiat peste ele. Aluatul se ruleaza, se unge cu lapte si
se lasa in cuptorul incins cca 40 de minute.


Se serveste dupa racire taiat felii si presarat cu zahar
pudra, dupa preferinta..


 Va dorim Pofta Buna!


Mai cititi si:


Alimentatie sanatoasa
Scaderea nivelului de
colesterol

Alimentele care va ajuta sa dormiti mai
bine

Cafeaua ne ajuta sa traim mai
mult

Cat este de nesanatos sa…
Salata verde – regina
legumelor

Carbohidratii si tineretea
100 de alimente fara calorii
Iaurtul – un aliment minune?
Vinul rosu, poate trata
paradontoza?
specialistul raspunde
Ce fel de paine sa mancam?
Magneziul previne infarctul
25 de secrete pentru o viata mai
lunga

Vitaminele pilule: avertismentul
specialistilor

Alimente miraculoase care mentin sanatatea

Bananele, un aliment perfect


Retete speciale de gratar
12 super-retete de
gratar

5 moduri diferite de a gati
pestele

Burgeri francezi cu sunca

Mini burgers cu salata de
cartofi

Pui toscan la gratar

Frigarui din carne cu salata
de pastai

Salata de dovlecei la
gratar

Ton in sos de busuioc cu
rosii

Pastrav
umplut

Kebab de pui cu
tapenada

Pui tikka cu salata de
castraveti

Branza de capra la gratar cu
mere si nuci macadamia

Pizza la
gratar

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.