Spread cu zmeura si ciocolata alba

Spread cu zmeura si ciocolata alba

Pentru crema de ciocolata alba:

  • 130g ciocolata alba, taiata in bucati mici
  • 70 ml frisca lichida
  • un varf de cutit de sare

Pentru sosul de zmeura:

  • 200g zmeura
  • 120g zahar (preferabil zahar cu pectina adaugat)

Preparare clatite:

Pentru a face crema de ciocolata alba, topeste ciocolata pe baie de aburi. Amesteca din cand in cand, apoi adauga frisca si sarea. In cazul in care raman cocoloase, se pastreaza vasul pe aburi la foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza. Lasa ciocolata sa se raceasca timp de 20 de minute in frigider. Ar trebui sa fie rece, insa nu intarita.

Intre timp, amesteca zmeura si zaharul intr-o cratita la foc mediu. Acopera cu un capac atunci cand amestecul ajunge la punctul de fierbere si se fierbe inca 5 minute.

Se lasa sa sa raceasca timp de 15 minute in frigider, dupa care se mixeaza intr-un procesor de alimente sa se zdrobeasca din samburei.

Se toarna un pic de pasta de ciocolata intr-un pahar, urmat de un pic de sos de zmeura. Continua sa umpli paharul cu straturi alternative de ciocolata si zmeura. Se amesteca usor cu un betisor de bambus sau manerul unei linguri pentru a crea un efect marmorat. Acest spread se poate pune si intr-un borcan sterilizat si se poate pastra timp de aproximativ doua saptamani in frigider.

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2014

Va dorim Pofta Buna!

 

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.