Salata pentru slabanoage stilate

O ador pe Gwyneth Paltrow.  E o aparitie plina de stil, cu un zambet dulce si suav,
cu o silueta despre care nu putem comenta. In plus imi place mult si de
maica-sa, actrita care a jucat in rolul nevestei lui Robert deNiro in Meet the
Parents .
Am descoperit intr-una din zilele trecute blogul ei,
goop.com  – unde tine si o sectiune de retete speciale si mi-a atras
atentia o salata de acolo pe care, tinand cont de recomandarea ei,
am incercat-o si eu.

Asadar, dupa ce mama a facut pe asistentul meu, taind usturoiul si paine in
cubulete pe care le-am pus la rumenit in tigaie am mancat rezultatul 
– platou pe care l-am si pozat, pentru memoria digitala …  si mancat
ullterior – alaturi de un Chianti pus la frigider cu o ora inainte.

Daca Gwyneth, o slabanoaga cu stil si farmec mananca asa ceva, nu pot decat
sa recomand si eu mai departe chestia asta aristocrata, pe care o denumesc in
cinstea ei: Salata pentru slabanoage stilate.  (salata care o va faca cu
ochiul mai ales daca sunteti in lupta cu kilogramele si faceti eforturi pentru
a deveni silfide :))
Scrieti-ne daca v-a placut 🙂


asta e ce mi-a iesit mie si e
delicioasa!

De ce aveti nevoie:

– 1 capatana de salata romana – de dimensiuni mici, spalata frunza
cu frunza |
– o cutie de ansoave (pestele ala foarte mic si foarte
sarat)
– 1 felie de paine (de o zi) – taiata in cubulete
– 1 ou

jumatate de lamiae
– 3 linguri de ulei de masline
– parmesan
– sare si
piper

Ce facem cu ingredientele 🙂

1. Aruncati frunzele mari, exterioare ale capatanei de salata, alegandu-le pe
cele mai mic, dinspre centru.

2. Intre timp, taiati felia de paine in cubulete (de marimea cuburilor
de zahar). Ungeti cu ulei de masline o tigaie de teflon si lasati-o sa se
incinga pe aragaz. Cand e incinsa, puneti cuburile de paine si lasati pe
foc, amestecand cu o lingura de lemn pana cand painea incepe sa se coloreze
frumos … apoi aruncati peste ea usturoi tocat si mai
lasati tigaia pe aragaz pana painea are o culoare
aurie…Adaugati o ploaie de sare si piper
peste ea si luati tigaia de pe foc.

3. Taiati catelul ramas de usturoi in doua si frecati jumatatile cu peretii
unui castron (nu am inteles bine faza asta dar nu m-am abatut de la sfatul ei
:)) Adaugati in castron un ou (ea spune intreg …) si adaugati sucul de lamaie
si bateti cu furculita pana se omogenizeaza. Cand s-a omogenizat, adaugati o
lingura de ulei de masline.

4. Adaugati in acest castron frunzele de salata si mestecati usurel …pana
frunzele primesc botezul acelui amestec..

5. Aranjati frunzele pe un platou. Puneti cate un cruton in centrul fiecarei
frunze si deaspura crutonului plasati o ansoava. Presarati parmesan proaspat
ras si adaugati sare si piper proapat macinat, dupa gust.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.