Rosii tocate pentru iarna

Rosii tocate pentru iarna

Ingrediente:

  • 4.5 kg rosii bine coapte
  • cc 6 linguri suc de lamaie

Mod de preparare:

Adu o oala mare cu apa la fiert. In timp ce apa ajunge spre punctul de fierbere, cu ajutorul unui cutit ascutit taie un "x" mic in partea de jos a fiecarei rosii. Odata ce apa fierbe, pune rosiile in oala pentru aproximativ un minut, apoi ridica-le cu o lingura cu fante. Pune rosiile direct intr-un castron mare de apa rece cu gheata sau pe o foaie de copt mare, astfel incat sa se poata raci rapid.

De indata ce rosiile s-au racit suficient, tot cu ajutorul unui cutit "elimina" pielita rosiilor; ar trebui sa se cojeasca usor, fara prea mult tam-tam.

Se taie rosiile, pastrand cat mai mult din sucul lor (preferabil a se taia deasupra unei tigai unde sa se scurga sucul). Pune rosiile si sucul lor intr-o oala mare si adu la fierbere. Redu caldura pentru a mentine un foc mic ptr fierbere amestecand frecvent, pana cand se ingrosa si scade din lichid, aproximativ 30 de minute.

Intre timp, adu apa inapoi la fierbere, pune borcanele si fierbe-le goale timp de 10 minute pentru a le steriliza (si capacele trebuie sterilizate la fel).

Scoate borcanele din apa. In timp ce apa fierbe, pune 1 lingura suc de lamaie in fiecare borcan fierbinte apoi umple-le cu sucul de rosii  uniform, lasand 1 cm spatiu pana la gura borcanului. Sterge marginile borcanelor si pune capacele, apoi pune-le inapoi in apa care fierbe, timp de 40 de minute (apa nu trebuie sa acopere capacul borcanelor).

Cand s-a scurs timpul se depoziteaza intr-un loc racoros, intunecat, pana la utilizare.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.