Pericolul ascuns din ingredientele alimentelor

Avand in vedere
dragostea societatii noastre pentru zahar, oamenii de stiinta au fost capabili
de a produce sintetic indulcitori artificiali si amelioratori de aroma. Acesti
indulcitori artificiali ne ofera aceeasi placere precum zaharul, fara calorii si
efecte periculoase asupra insulinei si formarea trigliceridelor. Aceastia includ
aspartam, potasiu acefultame, glutamat monosodic, sucraloza si multe
altele.
Din pacate, acesti indulcitori artificiali si amelioratori de
aroma se descompun in agenti chimici extrem de toxici, care afecteaza parti
importante ale corpului.


Indulcitorii ideali sunt formati in natura si sunt procesati
minim.

Acestia ar include zaharul ecologic, stevia, mierea bruta, siropul de
artar, etc. Cu cat procesarea este mai mult folosita, cu atat indulcitorii sunt
mai periculosi. Indulcitorii artificiali sunt adesea conceputi complet intr-un
laborator sau incep de la zahar, care este apoi supus unei prelucrari masive.
Unii dintre cei mai periculosi indulcitori artificiali si amelioratori
de aroma includ urmatoarele:


Aspartamul: aprobat
initial in 1981 pentru utilizarea in produsele alimentare, este de 200
de ori mai dulce decat zaharul
. Acesta este compus din fenilalanina
50%, 40% acid aspartic si 10% metanol. Excesul de fenilalanina a fost demonstrat
ca perturba nivelurile normale de serotonina din sistemul nervos, care
poate duce la tulburari depresive, emotionale si psihotice
. Persoanele
care consuma continuu aspartam vor avea un nivel crescut de
fenilalanina.


Acid aspartic: un
excitotoxin care literalmente supra-excita neuronii si distruge
celulele
. Metanolul este tot o neurotoxina, iar absorbtia sa este, de
asemenea crescuta, cand aspartamul este incalzit la peste 86 de grade Fahrenheit
(30 grade Celsius). Aceasta incalzire rupe metanolului in formaldehida, care
distruge sistemul nervos si este foarte
cancerigen
.


Acefultame de potasiu:
acest indulcitor artificial este de multe ori folosit in combinatie cu alti
indulcitori artificiali, cum ar fi sucraloza si / sau aspartamul pentru a masca
orice forma de dupa gust. Acest indulcitor a fost demonstrat de a stimula
secretiile de insulina, chiar daca nu creste zaharul din sange. O insulina mare
creste inflamatia si impiedica imunitatea. Deoarece acefultame nu creste zaharul
din sange, acest raspuns al insulinei poate stimula hipoglicemia reactiva.
Acesta a fost legat de cancerul de san si leucemie, timus si boli
cronice respiratorii.


Sucraloza: acest
indulcitor artificial este comercializat ca si cum ar proveni din surse naturale
de zahar. Cu toate acestea, este foarte prelucrat, cu trei atomi de clor, care
deterioreaza microflora din intestinele umane. Biochimistul Dr.
James Bown spune „sucraloza este pur si simplu zahar clorat.”  A fost
demonstrat ca sucraloza distruge glanda timus si inflameaza ficatul si rinichii.
Clorul este un anti-septic natural, care dauneaza intestinului uman si
distruge microflora, ducand la formarea Candidei, sindromul colonului iritabil,
colita ulcerativa, boala lui Crohn, a obezitatii si
casexie.


Benzoat de sodiu:
acesta este un tip de sare solubila conservanta in apa, care este creata prin
adaugarea de hidroxid de sodiu si acidul benzoic. Ea se gaseste in mai multe
bauturi racoritoare, bauturi energizante si alte alimente procesate. Consumul de
benzoat de sodiu a fost strans legat de tulburari de dezvoltare neuro,
cum ar fi ADHD si tulburari inflamatorii cum ar fi astmul
. Combinatia
de benzoat de sodiu si acid ascorbic (Vitamina C), care este destul de comun in
bauturile racoritoare si energizante, creeaza benzen – substanta foarte
cancerigena.
Benzenul are legatura cu multe tipuri de cancer, leucemie
si limfom.


Glutamat de monosodiu:
acest potentiator de aroma extrem de periculos si conservant,
este folosit in multe alimente conservate si ambalate. Centru Arizona pentru
Medicina Avansata a declarat ca promoveaza cresterea celulelor
canceroase si este extrem de neurotoxic in organism
. Alte studii l-au
legat de leziunile hepatice, inflamatia cronica, durerea cronica si rezistenta
la pierderea in greutate. Acesta este adesea inclus sub nume inselatoare, cum ar
fi autolizat de drojdie, arome naturale, proteine de soia, proteine din zer
izolat, etc.


Forumuri recomandate la
Supereva


 Super Sanatate
>>


Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)



S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.