New York cheesecake

Ingrediente:



  • 50g unt (plus putin extra pentru unsa tava)
  • 3 sferturi de pachet de biscuiti digestivi
  • 600g crema de branza (mon chou, ricotta sau mascarpone)
  • 2 linguri faina
  • 175g  zahar tos
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 oua plus 1 albus
  • 150ml smantana (smantana de frisca)
  • 300g zmeura (capsuni)

Preparare:


Pasul 1: Se unge o tava rotunda
de 20cm cu unt topit si se acopera fundul cu hartie de pergament


Pasul 2: Sfaramati cu ajutorul
unui sucitor sau intr-un procesor de alimente trei sferturi de pachet de
biscuiti digestivi. Adaugati 50g unt topit, amestectai bine si asezati
compozitia in tava pregatita (apasat bine amestecul de biscuiti – ca grosime nu
ar trebui sa depaseasca jumatate de cm)



Pasul 3: Amestecati bine intr-un
castron 600g crema de branza (mon chou, ricotta sau mascarpone) cu 2 linguri de
faina, 175g  zahar tos, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 oua, 1 albus si
150ml smantana (smantana de frisca).


Pasul 4: Adaugati in compozitia
precedenta 150g zmeura (capsuni). Pastrati insa alte 150g fructe pentru sos.



Pasul 5: Folosind o spatula,
amestecati usor compozitia de cheesecake, cu grija sa nu striviti zmeura


Pasul 6: Turnati amestecul peste
bodemul de biscuiti deja pregatiti si lasati tava in cuptorul incalzit la 180C
timp de 40 de minute.
 
Pasul
7:
Serviti cheesecake-ul la temperatura camerei cu un sos de
zmeura sau capsuni (sosul consta doar din strivirea fructelor), inghetata sau
frisca.




Va dorim pofta
buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.