Mini-gogosi cu gem

Servire: 4
portii


Ingrediente:



  • 500ml ulei pentru prajire
  • 4 linguri de gem de zmeura
  • 225g de faina cu agent de crestere (sau faina simpla
    si folosesti drojdie pentru dospire), plus extra pentru rulare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 150ml lapte

Mod de preparare:


Incalzeste uleiul intr-o cratita mare sau friteuza pana
cand ajunge la 180°C. Pune gemul si 2 linguri de apa intr-o cratita mica si adu
la fierbere, la foc mare. Se fierbe, amestecand ocazional, timp de 1 minut, pana
cand se topeste gemul. Transfera in boluri mici si pune-le deoparte.


Intre timp, pune faina, praful de copt si 2 linguri de
zahar pudra intr-un castron mare si amesteca bine. Adauga trei sferturi din
lapte si amesteca pentru a face un aluat moale, adaugand mai mult lapte dupa cum
este necesar. Pune aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si ruleaza
pana ajunge la 1cm grosime. Taie forme rotunde de aluat, folosind un pahar,
apoi, cu un pahar si mai mic mai taie odata in centru pentru a da forma
gogosilor. Vor iesi cca 24 mini-gogosi, dar le faci cum doresti.


Prajieste gogosile in uleiul incins timp de 2 minute,
pana cand se umfla si devin aurii, intorcandu-le o data la jumatatea timpului.
Scoate gogosile din ulei, folosind o lingura cu fante, si aseaza-le pe hartie de
bucatarie, apoi invarte-le bine in zaharul pudra ramas. Se servesc calde, cu
gem.


Va dorim pofta buna!


Inghetata de casa
Inghetata de iaurt si
miere

Inghetata cu fistic
Sorbet cu lamaie si
rozmarin

Inghetata de capsuni cu otet balsamic
Inghetata
Mocha

Inghetata de fructe
Inghetata cu zmeura si
lamaie

Inghetata racoritoare cu sos de fructe
Sorbet din
fructe

Sorbet de afine
Inghetata de
avocado

Inghetata Rocky road
Inghetata de vanilie in 4
pasi

Inghetata cu Limoncello si amaretti
Inghetata
espresso

Inghetata cu miere si smochine
Inghetata de
ciocolata

13 retete delicioase de inghetata

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.