Metode naturale de a indulci preparatele fara zahar rafinat

Metode naturale de a indulci preparatele fara zahar rafinat!

 
Oamenii care prefera sa indulceasca alimentele nu trebuie sa se bazeze exclusiv pe zaharul rafinat sau indulcitori artificiali. Exista mai multe surse care produc gustul dulce pe care multi si-l doresc. Iata ce puteti alege:

Stevia

Stevia poate fi achizitionata atat ​​pulbere cat si sub forma lichida. Aceasta este de aproximativ 200 de ori mai dulce decat zaharul de masa si poate fi utilizata pentru gatit, precum si ca indulcitor pentru bauturi. Nu are calorii, si spre deosebire de indulcitorii artificiali, nu produce efecte secundare neplacute. Stevia functioneaza bine pentru diabetici, deoarece nu are un efect dramatic asupra nivelului de zahar din sange, cum ar face alti indulcitori.

Stevia

Siropul de artar

Siropul de artar este similar cu zaharul alb in compozitie. De aproximativ doua ori mai dulce decat omologul sau rafinat, siropul de artar vine din seva copacului, care este apoi fiert pentru a indeparta excesul de lichid si se concentreaza siropul astfel incat aroma este mult mai pronuntata. Fierberea siropului de artar este similara cu acelasi procedeu folosit pentru a face melasa. Siropul de artar este caracterizat prin culoarea sa aurie si aroma de caramel gros.

Mierea

Mierea actioneaza la fel ca zaharul atunci cand este consumata. Principala diferenta dintre miere si zahar este in ceea ce contine. Zaharul alb rafinat nu are pic de valoare nutritiva si o cantitate excesiva de calorii. Mierea, pe de alta parte, contine o cantitate similara de calorii, dar este mult mai dulce decat zaharul si are o serie de beneficii nutritionale. Este unul dintre putinele alimente de pe Pamant, care contine o cantitate mica de fiecare oligoelement gasit in produsele alimentare. Aceasta poate fi utilizata in gatit  in acelasi mod ca si zaharul rafinat si aduce cu sine mai multa savoare.

Miere

Alcooli de zahar

Alcooli de zahar sunt de obicei gasiti in produsele alimentare pentru diabetici in care orice forma de zahar efectiv poate provoca o reactie diabetica. Alcooli de zahar sunt mult mai puternici decat zaharul alb rafinat si mult mai dulci. Eritritol si xilitol sunt indulcitorii cu putine calorii, care sunt considerati alcooli de zahar. In timp ce se pot gasi in mod natural in fructe proaspete, majoritatea este fabricata prin metode industriale.

Pentru cei care incearca sa piarda in greutate sau care trebuie sa-si controleze strict cantitatea de zahar pe care o consuma din cauza diabetului zaharat sau a altor probleme de sanatate, sunt disponibili indulcitorii naturali.

autor: redactor SE – Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2014

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.