Lupta impotriva cancerului cu varza

Folositi varza mai ales cruda, face cat un depozit intreg
de medicamente. Trei-cinci zile pe saptamana, in care consumam cate 200 de grame
de salata de varza, ne pot salva viata, punandu-ne la adapost de o incredibila
multitudine de forme de cancer despre care vom vorbi detaliat in cele ce
urmeaza:


La Hepatita, bolile de ficat in
general


O substanta continuta de catre varza, sulforafanul,
stimuleaza puternic producerea unor enzime care joaca rolul de detoxifiant al
ficatului.


De asemenea, consumul de varza s-a dovedit a preveni
procesele de distrugere celularala la nivelul ficatului, sub actiunea factorilor
infectiosi sau a celor chimici.
 
Pentru a obtine aceste rezultate,
se recomanda consumul verzei crude, sub forma de salata, de macar 3 ori pe
saptamana.


La boala canceroasa


In ultimii douazeci de ani au fost efectuate nu mai putin
de 94 de studii care au aratat ca varza consumata cruda, murata sau gatita rapid
are efecte antitumorale si anticancerigene.


Substantele active din frunzele de varza stimuleaza
apoptoza celulelor maligne (apoptoza – un program de autodistrugere folosit de
organism pentru eliminarea celulelor imbatranite) regleaza actiunea hormonilor
steroidieni in organism (implicati in aparitia a numeroase forme de cancer),
regleaza ritmul de diviziune celulara, stimuleaza cresterea productiei enzimelor
responsabile de inactivarea si de eliminarea celulelor maligne.


Cancerul vezicii
urinare
 
In medie, 336.000 de noi cazuri pe an la
nivel mondial sunt diagnosticate cu aceasta boala, afectand de trei ori mai
multi barbati decat femei.


Conform cercetarilor medicilor de la Universitatea din
Texas, care au studiat cazurile a 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare,
in paralel cu cazurile a 708 persoane sanatoase din aceeasi grupa de varsta si
de aceeasi rasa, consumul de varza reduce puternic incidenta acestei
boli.


La persoanele care consuma de mai multe ori pe saptamana
varza cruda (dar si alte legume inrudite, cum ar fi varza rosie, conopida si
broccoli) incidenta cancerului vezicii urinare este cu 29% mai mica.


Cancerul la
prostata
 
O cercetare facuta in Statele Unite pe
1000 de persoane de sex masculin arata ca persoanele care consuma, la macar o
treime din mese, legume in stare cruda, au cu 35% mai mari sanse sa nu faca
aceasta boala.


Interesant este ca la cei care consuma, la macar o treime
din mese, in mod special varza cruda si legume inrudite (broccoli, conopida,
varza rosie), riscul de a face cancer la prostata scade cu 44%.


Cancerul la
san
 
Nu avem spatiu pentru a rezuma in acest articol
toate studiile facute despre efectele preventive ale consumului de varza in
neoplasmul mamar (in Singapore, China, Statele Unite, Polonia, Olanda), dar
toate arata ca femeile care consuma varza cruda sau muratase bucura intr-o
proportie foarte ridicata de imunitate fata de cancerul la san. Conform
cercetarilor, cea mai ridicata rata a imunitatii o au femeile care au consumat
varza, inca de la varsta de 12-13 ani, macar o data la 2-3 zile.



In multe regiuni din Polonia de pilda, unde datorita
obiceiurilor culinare, o femeie consuma inca din adolescenta in medie, 25-30 kg
de varza pe an, cazurile de cancer mamar sunt mai rare, cu incredibilul
procentaj de 72%, decat in celelalte zone ale lumii.


Adjuvant contra cancerului la
san
 
Mai multe studii de medicina experimentala
arata ca tratamentele cu compusii pe baza de sulf prezenti in varza determina
remisia tumorilor maligne mamare, intr-un procentaj de cel putin 40%. Ca
adjuvant contra acestei afectiuni, se recomanda consumul zilnic de salata
proaspata de varza la macar o masa. Suplimentar, se tin cure de cate 4
saptamani, in care se consuma cate un pahar (200 ml) de suc de varza, dimineata
si seara.


Adjuvant contra cancerului
uterin
 
Un miniexperiment la care au participat 30
de femei cu cancer uterin in stadiul I (unu) a presupus consumul unui extract de
varza, care contine o substanta denumita I3C(prescurtarea de la
indol-3-carbinol). Dupa 12 saptamani de administrare, analizele au aratat ca la
47,5% dintre femeile care au beneficiat de experiment, celulele maligne au
disparut, neoplasmul inregistrand remisie completa.


Prin comparatie, la nici una dintre pacientele din grupul
de control, care au luat un remediu placebo (fals), nu s-a inregistrat remisia
cancerului. Contra acestei afectiuni se recomanda o cura de 3-4 luni, timp in
care se consuma suc foarte proaspat de varza, din care se beau 600-800 de ml pe
zi.


Cancerul de colon si de
rect
 
Intr-un studiu-gigant facut in Olanda, au fost
colectate datele privind vulnerabilitatea la cancer intestinal, in raport cu
obiceiurile alimentare, de la o suta de mii de persoane, pe o perioada de timp
de sase ani.


Conform raportului final al acestui studiu, publicat in
anul 2000, la persoanele care consuma zilnic vegetale crude se inregistreaza cu
25% mai putine cazuri de cancer intestinal.


La vegetarienii care consuma cu predilectie legume din
familia cruciferelor, adica varza, varza rosie, conopida si broccoli, incidenta
cancerului de colon si de rect este cu 49% mai redusa, fiind practic de doua ori
mai protejati de aceasta teribila afectiune.


Cataracta
 
Salata de varza cu ulei de
masline este o excelenta sursa de vitamina C si de vitamina A. Ambele vitamine
au un puternic efect antioxidant si, intre altele, stopeaza procesul de
producere al cataractei. Asadar, pentru profilaxia acestei afectiuni, se
recomanda consumul, macar de trei ori pe saptamana, al verzei proaspete, cate
200 de grame minimum, sub forma de salata..


 
Forumuri recomandate la Supereva


 Super Sanatate
>>

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.