Inghetata racoritoare cu sos de fructe

Indiferent de cat
de plina ma simt dupa o masa buna, exista inca o parte din mine care vrea sa
deguste un desert. Este ridicol, dar asa e.


Puteti aranja prepararea astfel incat sa va jute si
copiii; puteti intrepatrunde straturi de Inghetata de
vanilie
cu sos de caramel,
capsuni, sos cald de ciocolata, amestec de banane, frisca, si o cireasa. Vedeti
mai jos cateva retete.


Sos de capsuni



  • 450g capsuni proaspete, taiate in bucati
    mici
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingurita extract de vanilie pura

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol de sticla si
se lasa sa se odihneasca timp de 2-4 ore.


Sos cald de ciocolata



  • 1/4 ceasca smantana
  • 1/2 ceasca de fulgi de ciocolata
  • 1/2 lingurita extract de vanilie pura

Toarna smantana intr-un castron si incalzeste-o in
cuptorul cu microunde doar pana la fierbere. Se toarna fulgii de ciocolata si
vanilie. Se lasa sa stea timp de 2-4 minute pentru a permite ciocolat sa se
topeasca. Amesteca pana se omogenizeaza.


Amestec de banane



  • 1 banana, taiata in bucati mici
  • 2 lingurite de suc proaspat de lamaie
  • 3 linguri de zahar brun

Amesteca toate ingredientele impreuna pana cand bananele
sunt bine acoperite.


Frisca



  • 1/2 ceasca smantana pentru frisca
  • 1/2 lingurita extract de vanilie pura
  • 1 lingura de zahar pudra

Cu un mixer electric se amesteca toate ingredientele pana
cand se formeaza varfuri.


Sos de caramel



  • 3/4 ceasca smantana grasa (smantana grasa sau smantana
    lichida pentru frisca)
  • 1/2 lingurita extract de vanilie pura
  • 1 ceasca (220g) de zahar tos
  • 1/4 ceasca (65g) de apa
  • 1 lingurita de unt

Masoara smantana, adauga vanilia si pune vasul deoparte
sa ai aces rapid la foc.


Amesteca zaharul si apa intr-un vas mediu, cu laturi
inalte, la foc mediu. In timp ce zaharul se dizolva si incepe sa fiarba, puteti
agita vasul pentru a se amesteca apa cu zaharul. Nu se amesteca cu o lingura –
acest lucru va face  zaharul sa se cristalizeze.


Urmareste foarte atent cum sosul isi schimba culoarea –
ai nevoie de o culoare frumoasa, calda chihlimbar, asemenea unui baton de
scortisoara. Nu lasa sa se intunece. (Chiar daca nu arata a fi ars, gustul se
poate simti. In cazul in care incepe sa fumege, trage cratita de pe
foc)



De indata ce observi culoarea chihlimbarului, trage oala
de pe foc. Incorporeaza imediat untul si toarna apoi amestecul de smantana si
vanilie. Acesta va face bule violente. Amesteca cu grija, dar repede. Caramelul
va incepe sa se solidifice un pic, dar continua sa amesteci cu telul. Pune oala
de caramel la foc mic si amesteca cu grija pentru un minut sau doua pana se
omogenizeaza. Se toarna intr-un recipient rezistent la caldura, si se lasa sa se
raceasca. Poate sta la frigider chiar si o saptamana.



Acum, dupa atata efort, poti sa faci diverse aranjamente
in pahare transparente, folosind cate un strat de Inghetata de
vanilie
, sosurile
precedente, cu frisca deasupra si o cireasa, sau de ce nu capsuna.



Iata alte 13 retete delicioase de inghetata
propuse de SupeEva:










































Inghetata cu fistic



Ce desert poate fi mai placut si mai racoritor intr-o zi de vara
decat o inghetata? Nimic mai simplu! Urmatoarea reteta este pe cat de
simpla pe atat de delicioasa. Pofta Buna! …citeste mai departe


Inghetata cu miere si
smochine


Pastaia de vanilie se taie longitudinal si se scoate cu un cutit
miezul. Separat intr-o cratita se pun la fiert smantana, laptele si
zaharul. Galbenusurile de ou se bat bine de tot si se adauga miezul de
vanilie, apoi se toarna usor …citeste mai departe


Inghetata de capsuni cu otet
balsamic


O combinatie mai putin intalnita, dar care va transforma inghetata
intr-un desert de vara sofisticat si foarte delicios ! Capsunile si otetul
balsamic se completeaza reciproc. …citeste mai departe


Inghetata de avocado


Pregatiti un recipient potrivit pentru congelare (de aproximativ 1,5
litri) si stoarceti limetele (va trebuie aproximativ 100ml). Decojiti si
procesati fructele de avocado intr-un blender pana devin crema …citeste mai departe


Inghetata espresso


Pune intr-o cratica la foc mic laptele, zaharul, boabele intregi de
cafea, sarea si ½ ceasca smantana. Odata ce amestecul este cald, acopera
cu un capac, inchide flacara de la aragaz si uita de el aproximativ 1 ora
– timp ingaduit pentru racire. …citeste mai departe


Inghetata de ciocolata


Pune intr-o cratita la foc mediu laptele, zaharul, sarea si pudra de
cacao, amestecand constant. Imediat ce fierbe da focul la mic. Intr-un
castron separat bate putin galbenusurile si adauga treptat 1/2 ceasca de
lichid fierbinte, dupa care toarna-l inapoi in cratita …citeste mai departe


Inghetata cu Limoncello si
amaretti


Pune afinele, 1 lingura limoncello si 1 lingura zahar intr-o tigaie si
fierbe la foc mic pentru aproximativ 1 minut, pana cand amestecul prinde o
culoare mai intensa, dar cu atentie ca afinele sa ramana intregi. Se lasa
la racit complet. …citeste mai departe


Inghetata de vanilie in 4
pasi


Setati congelator la -18C.  Aduceti laptele in punctul de
fierbere. Separat amestecati bine zaharul si galbenusurile pana la
omogenizare. Asezati castronul pe un prosop umed si turnati treptat
laptele fierbinte peste oua si zahar, amestecand continuu. …citeste mai departe


Inghetata Rocky road


Acest desert favorit al americanilor, cu ciocolata, marshmallows si
nuci nu da gres niciodata. Atat copiii dar si adultii vor cere cu
siguranta si a doua portie. Pofta Buna! …citeste mai departe


Inghetata Mocha


O inghetata facuta in casa, cu ingrediente proaspete si o aroma
fantastica de ness. Amestecati zaharul, apa si ness-ul intr-o cratita, si
lasati sa fiarba aproximativ 1 minut. …citeste mai departe


Inghetata de iaurt si
miere


Ce desert poate fi mai placut si mai racoritor intr-o zi de vara decat
o inghetata? Nimic mai simplu! Urmatoarea reteta este pe cat de simpla pe
atat de delicioasa. Pofta Buna! …citeste mai departe


Serbet cu lamaie si
rozmarin


O reteta perfecta pentru zilele calduroase de vara. Bucatarul SuperEvei
recomanda cu incredere aceasta reteta de serbet tuturor! Insa aveti grija
la copii, reteta contine alcool! …citeste mai departe


Inghetata de fructe


O inghetata de fructe, facuta in casa, cu ingrediente proaspete. Ideala
pentru o zi calda de vara.  Bateti tare frisca, cu ajutorul unui
mixer. Adaugati zaharul pudra batand pana se dizolva impreuna cu lingura
de rom. …citeste mai departe


Si desigur:
Inghetata
cu zmeura si lamaie


Va dorim pofta buna!


Mai cititi si:


Cosmetice facute
in casa din ingrediente naturale
Mastile cu
argila – tratamente eficiente pentru ten
specialistul raspunde
Crema antirid care face
minuni

Retete pentru balsam de
buze

Tratamente naturiste impotriva
caderii parului

Fabricati-va propriul sampon de
casa!

Lupta natural impotriva
celulitei


Trup frumos
 Binkini  inventia care promite
un fund de invidiat

Vergeturile si tratamentul
lor

Ce fac daca unghiile mele au devenit
urate?
specialistul raspunde
Cremele autobronzante, mereu cu
culoarea verii

Slabeste si rasfata-te iarna asta cu
ciocolata si scortisoara!

Trucuri pentru a manca mai
putin

Somnul si kilogramele in
plus

Ingrijirea pielii: ingrediente
benefice si ingrediente nocive

Sportul da un
sentiment de satietate

Frumusetea XXL invinge prejudecatile
designerilor

Exista crema anticelulitica
ideala?

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.