Inghetata de vanile cu alune si caramel

Inghetata de vanile cu alune si caramel

Pentru inghetata de vanilie: reteta >>AICI

Pentru alunele caramelizate:

  • 1-2 linguri apa
  • 70g zahăr pudră
  • 55g arahide, prăjite

Pentru sos caramel:

  • 55g unt nesărat
  • 85g zahar brun
  • 5 linguri frisca lichida

Pentru crema de ciocolata:

  • 100ml frisca lichida
  • 25g ciocolata cu lapte, rasă, plus un pic extra

Decor:

  • 4 cireșe negre sau cireșe glasate
  • 2 banane foarte coapte, feliate
  • 40g ciocolata neagra (90% cacao)

Pentru alunele caramelizate: turnati apă și zahăr într-o cratiță și încălziti-o ușor până când se dizolvă zahărul. Se aduce la fierbere și se fierbe până când ajunge la 160°C sau pana ce zahărul capătă o culoare caramel închis auriu. Adauga alunele (sau nuci) și amestecă repede – ele se pot strange in grupuri, dar asta e bine. Se lasa la racit pe o foaie de pergament.

Pentru sosul de caramel: incalziti untul și zahărul într-o tigaie până când zahărul se dizolva. Se toarnă frisca si se fierbe timp de 2 minute, apoi se lasă să se răcească.

Pentru crema de ciocolata: bate frisca spuma si adauga ciocolata rasa.

Pentru servire: scoate inghetata din congelator și se lasă să stea timp de 10-15 minute. Sparge nuci caramelizate în bucăți de dimensiuni mici. Pune o cireașă în partea de jos a patru pahare de servire, apoi un strat de felii de banane.

Adaugă doua cupe de inghetata crema de ciocolata, o burniță de sos caramel și câteva bucăți de nuci caramelizate. Continua straturile terminând cu o lingura de inghetata, ciocolata rasă și nuci caramelizate..

Va dorim pofta buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.