Inghetata cu pepene galben si menta

Inghetata cu pepene galben si menta

Ingrediente:

  • 450g pepene Galia, taiat cubulete
  • 100g capsuni, taiate cubulete
  • 300g zahar (puteti pune zahar brun)
  • 50g frunze de menta, plus extra pentru décor
  • 125 ml suc proaspat de lamaie

Mod de preparare:

Congeleaza pepenele galben pe o tava de copt, asezat intr-un singur strat. Intr-un castron amesteca capsunile cu 1 lingura de zahar si pune-l la rece o ora.

Se toarna 250 ml de apa clocotita intr-un vas si se adauga menta, restul de zahar, amesteca un pic si pune-l deoparte timp de aproximativ o ora. Strecoara continutul printr-o sita intr-un castron si adauga sucul de lamaie. Amesteca pepenele inghetat si siropul intr-un procesor de alimente sau blender, toarna compozitia intr-un recipient si congeleaza timp de cel putin 4 ore.

Pune inghetata in pahare, asauga o lingura de capsuni si decoreaza cu o frunza de menta.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.