Inghetata cu fistic

Ce desert poate fi mai placut si mai racoritor intr-o zi de vara decat o
inghetata? Nimic mai simplu! Urmatoarea reteta este pe cat de simpla pe atat de
delicioasa. Va dorim Pofta Buna!


Ingrediente:



  • 300ml lapte gras
  • 6 galbenusuri de ou ecologice
  • 200g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de migdale
  • 350 ml smantana grasa
  • putin colorant alimentar verde
  • 50g fistic decojit tocat plus inca putin extra

Mod de preparare:


Se amesteca galbenusurile cu zaharul, iar peste acestea se toarna laptele
fierbinte (adus in punctul de fierbere). Toarna compozitia intr-o cratita si
amesteca usor la foc mic pana se ingroasa putin. Se transfera intr-un castron,
se  adauga extractul de migdale, se acopera cu folie alimentara si se lasa
la racit.


Amesteca bine smantana in compozitia racita de galbenusuri, iar la final
adauga o picatura de colorant verde (dupa preferinta).


Daca nu ai o masina de inghetata, toarna crema rezultata de inghetata intr-un
recipient cu capac si aseaz-o la congelator 3 ore, apoi amesteca usor in ea si
pune-o inapoi pentru inca o ora. Daca ai lasat inghetata la congelator peste 4
ore, atunci este necesar ca inainte de servire cu 20 de minute sa o scoti la
temperatura camerei.


Se serveste cu fistic tocat.


Va dorim pofta buna!


Mai cititi si:


Alimentatie sanatoasa
Scaderea nivelului de
colesterol

Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Cafeaua ne ajuta
sa traim mai mult

Cat este de nesanatos sa…
Salata verde – regina
legumelor

Carbohidratii si tineretea
100 de alimente fara
calorii

Iaurtul – un aliment minune?
Vinul rosu,
poate trata paradontoza?
specialistul raspunde
Ce fel de paine sa mancam?
Magneziul previne infarctul

25 de
secrete pentru o viata mai lunga

Vitaminele pilule: avertismentul
specialistilor

Alimente miraculoase care mentin sanatatea
Bananele, un
aliment perfect

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.