Gogosi umplute

Servire: 12 portii


Ingrediente:



  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • 1/2 ceasca lapte
  • extract de vanilie
  • 2 oua
  • un varf de sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 cesti faina (sau cat cuprinde)
  • aproximativ 1 l ulei
  • gem de fructe (dupa preferinta)
  • zahar pudra

Mod de preparare:


Incorporati bine zaharul si untul, adaugati laptele caldut si mestecati
pana cand untul este topit, dupa care adaugati ouale, varful de sare si
extractul de vanilie.


Dupa ce toate aceste ingrediente sunt bine amestecate adaugati drojdia si
faina – faina se adauga treptat pentru a nu forma cocoloase – din toate acestea
va rezulta un aluat pufos.


Aluatul trebuie framantat aproximativ 5 minute, dupa care se lasa la crescut
1 ora – 1 ora si jumatate, pana se dubleaza in marime. 


Dupa acest interval de timp aluatul se intinde cu sucitorul rezultand o
grosime de aproximativ 1 cm (presarand dupa nevoie putina faina sa nu se
prinda), se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar si se lasa din nou la
crescut pentru 30 de minute sau pana se dubleaza in marime.


Intre timp uleiul trebuie sa ajunga la o temperatura de 176 grade C, iar dupa
ce aluatul a crescut se scalda in uleiul incins cate 2 minute pe fiecare parte
sau pana cand prinde o frumoasa culoare maro.  (Important: chiar si dupa ce
uleiul la ajuns la temperatura dorita, lasati-l in continuare pe flacara)


Dupa ce s-au racit este timpul pentru umplutura. Puteţi utiliza un sac de
patiserie şi vârful pentru a gauri gogoasa, sau dacă nu aveti, doar taiati pur
si simplu o fantă mica cu un cutit, si impingeti inauntru o lingura de gem. A
mai ramas doar sa curarti marginile de gem si sa le presarati cu zahar
pudra.


Va dorim Pofta
Buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.