Gem de cirese

0 305

Gem de cirese

Ingrediente:

  • 1 kg cirese, injumatatite si fara samburi
  • 300g zahar
  • 1 lamaie, sucul si coaja fasii

Mod de preparare:

Arunca ciresele intr-un castron impreuna cu zaharul, sucul si coaja de lamaie. Sa lasa sa se odihneasca in frigider peste noapte. A doua zi scoate coaja de lamaie.

Pune continutul intr-o cratita mare. Adu la punctul de fierbere la foc mic, timp de aproximativ 45-60 de minute sau pana cand incepe sa se ingroase, aduna si arunca spuma ce se formeaza deasupra daca este necesar. Pentru a sti cand este gata: picura un pic de gem pe o farfurie rece din frigider, asteapta gemul sa se raceasca, apoi inclina farfuria. Daca gemul nu aluneca, dar se formeaza niste "riduri", este gata. Daca in schimb va curge, mai lasa-l sa fiarba.

Pentru o finisare mai delicata, poti mixa fructele cu un blender pentru o textura cremoasa. Se mixeaza dupa ce gemul este deja ingrosat.

Acum, toarna gemul in borcane si pune capacul. Pentru a steriliza borcanele, pune-le intr-o cratita, acopera-le cu apa rece si apoi adu apa la fierbere. Se lasa sa fiarba timp de aproximativ 20-30 de minute. Apa NU trebuie sa treaca de capac! Scoate apoi borcanele din apa si lasa-le sa se ​​raceasca cu susul in jos, astfel incat capacul sa fie sterilizat, de asemenea. Cand se racesc, vei auzi un sunet facut de capac: "clic". Borcanele sunt acum perfect sterilizate si pot fi stocate intr-un loc racoros si uscat.

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.