Galette cu mascarpone si capsuni

Galette cu mascarpone si capsuni

Ingrediente tarta:

  • 1 ceasca faina
  • 3 linguri miere
  • 1/2 lingurita sare
  • 115g unt rece taiat in cubulete
  • 1 galbenus
  • 2 linguri smantana grasa

Ingrediente umplutura:

  • 200g capsuni taiate in jumatati
  • 100g mascarpone
  • 4 linguri miere
  • 1 lingurita suc lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 ou batut

Mod de preparare:

Aluat: se amesteca bine toate ingredientele pana se formeaza un aluat, apoi se lasa la rece o ora.

Umplutura: amesteca mierea cu capsunile si lasa-le deoparte. Separat combina restul ingredientelor.

Incalzeste cuptorul la 180C. Scoate aluatul de la rece si intinde-l cu un sucitor, sa aiba cca 30cm in diametru. Aseaza foaia de aluat intr-o tava rotunda si intinde amestecul de mascarpone, dar lasa o margine de aluat neumpluta de cca 6 cm. Deasupra aseaza capsunile si apoi impatureste marginea spre centru, imbracand tarta.

Se lasa in cuptorul incins 35-40 min, sau pana devine aurie. Se lasa la racit 10min inainte de servire.

P.S. Mierea poate fi inlocuita cu zahar.

 

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2015

Va dorim Pofta Buna!

 

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.