Fursecuri de Ziua Indragostitilor

Fursecuri de Ziua Indragostitilor

Ingrediente:

  • 250g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 30g ciocolata neagra, rupta in bucatele mici
  • 110g unt la temperatura camerei
  • 85g zahar brun/brut
  • 40g zahar alb
  • 1 ou
  • 1 lingura colorant alimentar rosu
  • 2 maini de chips-uri de ciocolata (optional)
  • 200g smantana grasa

Ingrediente crema umplutura:

  • 60g unt la temperatura camerei
  • 110g crema de branza
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 200g zahar pudra (sau mai putin dupa gust)

Preparare crusta

Se incalzeste cuptorul la 190 grade C si se pregateste o tava cu hartie de copt.

Cerneti faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu si sarea.

Puneti ciocolata bucatele intr-un castron pe baie de aburi si amestecati pana se omogenizeaza, apoi se pune deoparte la racit.

Intr-un castron mare, bateti untul cu zaharul brun si cel alb pana devine o compozitie pufoasa, apoi se incorporeaza oul. Se adauga colorantul alimentar rosu, ciocolata racita si jumatate din ingredientele uscate, se amesteca bine, se pune smantana, apoi restul ingredientelor uscate, iar la final chips-urile de ciocolata. Aluatul trebuie sa curga putin din lingura, astfel ca fursecurile le veti face cu ajutorul ei: luati o lingura de aluat si puneti-o pe foaia de copt – o distanta de 4 cm intre "fursecurile" crude.

Se lasa aproximativ 9 minute in cuptor, pana cand revin inapoi la forma daca sunt apasate usor cu degetul. Se lasa la racit in tava 5 minute inainte de a fi scoase pe un gratar de sarma, la racit complet.

Pentru crema: se amesteca bine toate ingredientele pana se omogenizeaza.

Cand totul este gata, se vor umple fursecurile. Si pentru a fi in ton cu Ziua Indragostitilor, decupati o inima mica din hartie, asezati-o in centrul fursecului umplut si pudrati cu zahar. Cand veti lua hartia va ramane o inimioara 

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2016

Va dorim Pofta Buna!

 

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.