Fondant de ciocolata

Fondant de ciocolata

Ingrediente:

  • 85g zahar pudra
  • 150g unt taiat cubulete mici, plus extra pt uns formele
  • 150g ciocolata neagra (70% cacao), taiata
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 oua intregi
  • 1 lingura faina
  • frisca pentru servire sau inghetata (optional

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C/350F/Gas 4 si se ung cu putin unt 4 forme.

Pune zaharul, untul si ciocolata intr-un vas termorezistent, iar acesta pe o tigaie cu apa fierbinte (fundul vasului sa nu atinga apa). Se lasa pe aburi pana cand untul si ciocolata s-au topit, apoi se ia de pe foc. Amesteca pana compozitia se omogenizeaza apoi adauga toate ouale si amesteca bine de tot.

Incorporeaza faina usor, apoi toarna amestecul in formele pregatite si lasa-le in frigider pentru cel putin 20-25 de minute.

Dupa acest timp, scoate-le din frigider, aseaza-le pe o tava de copt si pune-le direct in cuptorul incins pentru cca 8-12 minute.

Se lasa sa se odihneasca timp de un minut sau doua, apoi se scot usor din forme si se servesc cu frisca sau inghetata.

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2013

Va dorim Pofta Buna!

 

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.