Focaccia

Focaccia este o paine simpla ce poate fi acompaniata de
un vin alb rece sau un rose. Este, de asemenea, o baza minunata pentru un
sandwich si una dintre cele mai bune gustari dintre mesele principale.


Servire: 6 portii
Timp de preparare: 3
ore
Timp de gatire: 15 minute


Ingrediente:



  • 750 g faina

  • un pachetel mic de drojdie verde

  • 350 ml apa calduta

  • 1/3 ceasca ulei de masline extravirgin

  • sare dupa gust

Mod de preparare:


Se dizolva drojdia in apa calduta. Faceti o movila de faina pe suprafata de
lucru, iar in mijloc faceti o gaura si turnati amestecul de drojdie, impreuna cu
5 linguri de ulei de masline si 2 ciupituri sanatoase de sare fina. Framantati
cu mainile adaugand apa calda in continuare, cat este necesar, pana cand veti
obtine un aluat destul de ferm si omogen (se framanta cca 10-15 minute). Puneti
aluatul intr-un castron acoperit cu o carpa umeda si lasati-l sa creasca timp de
2 ore.


Preincalziti cuptorul la 180 C.



Ungeti cu grasime o foaie de copt, prafuiti-o cu faina si putina sare mare,
apoi asezati foaia intr-o tava de cuptor.


Dupa ce aluatul a crescut asezati-l in tava si intindeti-l cu mainile pana
ajunge la marginea tavii (aluatul nu se intinde cu sucitorul) apoi presati cu
varful degeteleor  aluatul sau cu dosul unei lingurite. Se mai lasa la
crescut aproximativ 10 minute.


Intre timp se ia uleiul ramas si se bate usor cu putina apa pentru a face o
emulsie; dupa cele 10 minute se unge aluatul cu emulsia de ulei si se presara
sare.



Aproape intotdeaua va exista inca ceva pe Focaccia. Cel mai simplu este un
topping cu ulei de masline si sare grunjoasa, dar puteti face mai mult, de
exemplu, sa taiati o ceapa in felii subtiri si sa le presarati peste focaccia.
Peste ceapa se mai pot adauga ciuperci, cuburi de pancetta, masline negre fara
samburi sau felii de ardei gras rosu.


Daca va doriti ceva mai simplu, alegeti putin rozmarin sau nuci maruntite
(sau ambele).


Sau, adaugati orice altceva care va starneste interesul. Singurul lucru la
care ar trebui sa fiti atenti este la focaccia cu branza, deoarece daca este
pusa de la inceput, branza se poate innegri si se arde, asa ca este recomandat
sa o puneti cu cateva minute inainte sa fie gata.


Coaceti focaccia in cuptorul incins pana cand prinde o culare aramie
frumoasa. Apoi se lasa la racit si se poate servi.


Un mic sfat:
 – puneti
un vas cu apaiîn cuptor, sub focaccia, pentru ca aluatul sa nu se usuce prea
tare
 – pentru ca aluatul sa creasca frumos, adaugati odata cu drojdia
putin zahar sau miere


Va dorim Pofta Buna!


Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de
detoxifiere?

Terapia indiana cu pietre
calde

Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura – cura de detoxificare
completa

Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile

Dieta de lupta impotriva cancerului la
san

Dieta de detoxifiere pentru
femei

Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate
ajuta?

Este hipnoza o metoda
terapeutica?

Detoxifierea de primavara
Reteta miraculoasa cu usturoi
Ce este Ganoterapia?specialistul raspunde
Lupta impotriva cancerului cu
varza

Lasatul de fumat ne face
fericiti

Cum ne tratam corpul cu
varza?

Varza rosie – tratamente pentru sanatate


Cosmetice facute in casa din ingrediente
naturale
Mastile cu argila – tratamente eficiente pentru
ten
specialistul raspunde
Crema antirid care face
minuni

Retete pentru balsam de buze
Cum ne preparam mastile de
fata?

Tratamente naturiste impotriva caderii
parului

Fabricati-va propriul sampon de
casa!

Lupta natural impotriva
celulitei

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.