Clatite cu nuca de cocos, mango si sirop de lamai

Clatite cu nuca de cocos, mango si sirop de lamai

Servire: 12 clatite
Sfat: E important sa se lase aluatul sa se relaxeze timp de 15 minute, deoarece se va ingrosa usor, ceea ce face clatitele mai pline si pufoase.

Ingrediente:

  • 100g nuca de cocos deshidratata neindulcita
  • 100g faina
  • 1 ½ lingurita praf de copt
  • 1 ou, batut
  • 250ml lapte de cocos (se agita inainte)
  • 1 lingura de miere curge
  • ulei, pentru prajit
  • 1 mango copt

Pentru siropul de lamai:

  • 150g zahar pudra
  • suc de la 4 lamai, coaja rasa de la una

Mod de preparare:

1. Pentru a face aluatul de clatita, pune nuca de cocos intr-un blender si mixeaza-o timp de 1 minut sau pana cand acesta devine fin tocata. Adauga faina si praful de copt si mai amesteca cateva secunde pentru a leb combina. Se toarna intr-un bol.

2. Fa o gaura in centrul compozitiei de faina si adauga oul. Se amesteca un pic apoi se adauga laptele de cocos si mierea; se amesteca pana cand se formeaza un aluat neted. Se acopera si se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute.

3. Intre timp, fa siropul de lamai. Pune zaharul, 150ml apa, sucul de lamaie si coaja rasa intr-o cratita mica sau tigaie. Adu la un foc mic si amesteca pana cand se dizolva zaharul. Continua sa fierbi timp de 10 minute, pana cand lichidul s-a redus usor si are o consistenta siropoasa. Gusta si adauga un pic suc de lamaie daca este necesar. Se lasa sa se raceasca pana este doar cald.

4. Pentru a gati clatitele, incalzeste un pic de ulei intr-o tigaie, intinde uleiul cu o pensula daca iti este mai usor. Ia o lingura mare de aluat si pune-o in tigaie (va trebui, probabil sa misti usor tigaia sa se raspandeasca usor aluatul intr-o forma rotunda) si coace-o la foc mediu-scazut timp de 2-3 minute, sau pana devine aurie. Intoarce-o cu un cutit paleta si las-o pana este gata coapta, aseaz-o pe o farfurie si termina restul.

5. Curata coaja mangoului si taie-l in felii subtiri.

Serveste clatitele cu felii de mango si o burnita de sirop de lamaie deasupra.

Cum te ocupi mai usor de MIERE
Ingredientele lipicioase, cum ar fi mierea, sirop de melasa sau alte siropuri de acest gen, pot fi greu de masurat, asa ca freaca lingura intai cu un ulei neutru, cum ar fi seminte de struguri, astfel ingredientele vor aluneca imediat.

O reteta by Gordon Ramsay! Pofta buna!

Va dorim pofta buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.