Clafoutis de cirese

Clafoutis de cirese

Ingrediente:

  • aproximativ 2 cesti de cirese proaspete (fara seminte si taiate in jumatate)
  • 1 ou mare + 1 galbenus
  • 1/4 cana de zahar
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 2 linguri de faina
  • 30ml lapte rece
  • semintele unei pastai de vanilie
  • 1/4 ceasca smantana dulce
  • biscuiti amaretti sfaramati (optional)

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 176C.
Bate oul si galbenusul cu zaharul, pana se face spuma, apoi adauga semintele de vanilie.

Adauga amidonul in laptele rece si amesteca bine, apoi incorporeaza faina si smantana.

Unge cu unt cateva ramekins (sau 2-3 canite) si presara-le cu zahar. Elimina excesul de zahar!

Imparte ciresele in canite si apoi toarna amestecul peste ele.

Presara biscuitii amaretti si pune-le in cuptorul incins pentru cca 40-45 de minute, pana devin aurii.

Se poate servi calde sau reci. Eu de obicei le las la temperatura camerei.

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.