Cheesecake senzational

Cheesecake senzational

Ingrediente:

  • 1 lingura unt nesarat, moale
  • 3 linguri biscuiti digestivi, sfaramati
  • 900g crema de branza, la temperatura camerei
  • 200g zahar
  • 4 oua mari
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 3 lingurite extract de vanilie
  • 60ml frisca lichida
  • 60ml smantana slaba

Mod de preparare:
 
Se pregateste o tava rotunda pentru cheesecake/tort (de 23 cm) si se unge cu o lingura de unt, atat baza cat si lateralele.

Se presara biscuiti in tava pregatita si se intind uniform cu ajutorul degetelor.

Bate crema de branza bine, apoi treptat adauga zaharul si amesteca pana se dizolva, adauga ouale, cate unul pe rand, coaja de lamaie, vanilia, frisca si smantana. Se toarna compozitia in tava pregatita, peste biscuiti, apoi se pune in cuptorul incins. Se lasa 10 minute la foc mare, apoi se reduce temperatura la 100°C pana prinde o usoara culoare rumenie, aproximativ 1 ora. La final se deschide usa cuptorului si se lasa asa 1 ora pana se raceste, dupa care se poate transfera pe un raft de sarma pentru a se raci complet. Se seerveste rece, preferabil sa stea cel putin 4 ore la frigider inainte de servire.

Va dorim Pofta Buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.