Cheesecake de capsuni fara coacere

Cheesecake de capsuni fara coacere

Ingrediente baza:

  • 7 biscuiti digestivi, sfaramati
  • 4 linguri unt nesarat, topit
  • 2 linguri Nutella (sau alt spread de ciocolata)
  • 2 linguri zahar brun
  • un varf de sare
  • 2 linguri cacao

Topping de capsuni:

  • 500g capsuni
  • 1/4 ceasca zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie (doar semintele)
  • 1 pliculet gelatin

Cheesecake:

  • 500g crema de branza
  • 1/2 ceasca zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 1/4 ceasca topping de capsuni (retetea mai jos)
  • 1/2 ceasca frisca
  • capsuni proaspete ptr décor

Pentru crusta:

Într-un procesor de alimente sfaramati biscuitii. Adaugati untul, spread-ul de ciocolata, zaharul brun, sarea și cacaoa. Se amesteca pana se omogenizeaza. Apăsați crusta uniform intr-o tava rotunda de tort (20-22 cm maxim).

Pentru topping-ul de capsuni:

Într-o cratita adăugați căpșunile, zahărul, vanilia și 2 linguri de apă. Se fierbe la foc mediu, până când căpșunile sunt destul de moi apoi se pun intr-un blender pana se mixeaza bine.  Se presara gelatina peste capsuni DUPA instructiunile scrise pe pliculet. Pastrati 3/4 ceasca de amestec de căpșuni pentru stratul superior de cheesecake.

Pentru cheesecake:

Cu ajutorul unui mixer, bateti crema de brânză și zahărul la viteza mediu-scăzut pana se omogenizeaza. Adaugati extractul de vaniliesi topping-ul de căpșuni, cu excepția celor 3/4 ceasca . Într-un castron separat, bate frisca pana se intareste, apoi se icnorporeaza in amestecul de branza si capsuni.

Se toarnă totul peste baza de biscuiti din tava si se lasa la rece aproximativ 2 ore sau până când se intareste. Apoi, se toarnă cele 3/4 ceasca de toppingde capsuni (se poate incalzi putin daca este prea tare). Se pune tava inapoi la rece pentru alte 30 de minute, sau pana cand topping-ul este intarit. În acest moment, este gata de servire sau puteți acoperi cheesecake-ul cu plastic și lasa pentru inca 24 de ore la rece.

Se decoreaza cu capsuni proaspete.

Va dorim Pofta Buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.