Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata

Ingrediente
baza:



  • 140g biscuiti digestive
  • 2 ½ linguri (35g) de unt nesarat

Umplutura:



  • 300g crema de branza
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2/3 cana (133g) de zahar tos
  • 1/3 cana (80ml) smantana
  • 2/3 ceasca unt de arahide
  • vanilie

Topping:



  • 2/3 cana (160ml) smantana
  • 2/3 cana (120g), chips-uri de ciocolata cu
    lapte
  • 1 ½ lingura de zahar brun

Mod de preparare:


Se incalzeste cuptorul la 160° C/325° F. Ungeti cu unt o
forma rotunda de 20cm, apoi intindeti o folie de pergament.


Pentru baza: sfaramati biscuitii si
adaugati untul – se amesteca pana cand compozitia seamana cu nisipul umed.
Acesta se intinde in tava pregatita si se apasa bine cu degetele. Se lasa la
frigider.


Pentru umplutura: se amesteca bine de
tot crema de branza, ouale, galbenusul de ou, zaharul, smantana, untul de
arahide si  vanilia. Se toarna in tava cu baza de biscuiti si se lasa la
cuptor aproximativ 1 ora – 50 de minute.


Pentru topping: incalziti usor, intr-o
cratica la foc mic smantana si ciocolata cu zaharul brun, amestecand mereu pana
ciocolata se topeste, iar apoi se ia de pe foc. Turnati si raspanditi topping-ul
peste cheesecake, apoi pune-l inapoi in cuptor pentru inca 10-20
minute.


Odata scos din cuptor, lasati cheesecake-ul sa se
raceasca complet in tava, apoi se acopera si se baga la frigider peste
noapte.


Se serveste a doua zi.


Va dorim Pofta Buna!


Va recomandam sa mai cititi
si:


Retete rapide si sanatoase



Alimentatia copilului si
adolescentului


S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.