Cele mai frumoase 15 poze ale toamnei

Cele mai frumoase 15 poze ale toamnei

Pentru o mare parte din emisfera nordica, toamna s-a instalat oficial. Frunzele care cad sunt de nuante stralucitoare de rosu, portocaliu, maro, auriu si galben iar fermierii au inceput deja sa vanda dovleci de sezon.

Pentru a sarbatori acest sezon minunat si plin de culoare, avem o frumoasa colectie de fotografii cu peisaje de toamna, care evidentiaza ultima explozie de culori bogate, vii, inainte de venirea iernii. Daca stai la computer cu sosete groase si o cafea, aceste fotografii te vor binedispune.

Frunzele sunt probabil semnul cel mai vizibil de toamna, ele schimbandu-si culoarea atunci cand aerul incepe sa se raceasca si zilele sunt tot mai scurte. In timpul verii, pigmenti clorofilieni ajuta la absorbtia energiei de la soare si astfel frunzele isi pastreaza culoarea verde. Toate celelalte culori pe care le vedem in toamna sunt intotdeauna prezente in frunze (chiar si in timpul verii), dar sunt dezvaluite numai atunci cand pigmenti verzi dispar. Frunzele sunt "lasate" sa cada pentru a ajuta copacii sa supravietuiasca iernii.

Bucurati-va de sezon!


 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.