Cele mai bune remedii naturale pentru rozacee

Cele mai bune remedii naturale pentru rozacee

Acneea rozacee este una dintre problemele cele mai neîntelese de multi oameni (14 milioane numai in SUA) – ceea ce este ciudat, pentru ca este una dintre problemele cel mai putin cercetate ale pielii. Majoritatea medicilor si oamenilor de stiinta nu sunt interesati în studierea cauzelor si efectelor acestei probleme, deoarece nu este o conditie ce pune în pericol viata.

Acneea rozacee este o afectiune cronica a pielii, în care vasele de sange de pe fata sunt extinse, facandu-te sa ai tenul permanent rosu, în special pe obraji si nas.

Societatea Rozacee spune ca problema poate fi atat de rea încat sa poata perturba viata de zi cu zi a persoanei in cauza, te forteaza sa nu te exteriorizezi, si sa eviti relatiile sociale.

Deoarece nu sunt multe medicamentele prescrise pentru a rezolva problema, o multime de oameni folosesc tratamente naturale pentru acneea rozacee. Unele tratamente naturale pe baza de plante pot interfera cu alte tratamente prescrise. Discutati cu medicul inainte de a folosi orice.

Remedii naturale

1. Miere Kanuka

Mierea Kanuka nu este la fel de bine cunoscuta ca mierea nanuka. Mierea Kanuka este facuta de albinele care viziteaza un tufis 🙂  Kunzea ericoides.

Potrivit directorului Shaun Holt de la laboratorul de stiinta Honeylab, care, de asemenea, tine prelegeri la Universitatea Wellington Victoria, acneea rozacee este cauzata de acarieni si bacterii asociate care traiesc adanc în piele, iar simptomele sunt o reactie inflamatorie la acestea. Mierea medicala kanuka este eficienta in uciderea microorganismelor si reducerea inflamatiei.

HoneyLab a efectuat studii clinice care spune ca mierea medicala  kanuka poate fi un tratament sigur pentru acneea rozacee. Studiile clinice au fost efectuate de catre Institutul de Cercetare Medicala din Noua Zeelanda.

Studiile au aratat ca o combinatie de 90% miere de uz medical kanuka si 10% glicerina, a fost un tratament eficient pentru acneea rozacee, cu aproximativ unul din trei oameni raportand o îmbunatatire semnificativa dupa opt saptamani de folosire. La 13% din cei implicati în proces, boala a disparut complet.

2. Zinc

În cartea sa Real Cause Real Cure, Dr. Jacob Teitelbaum recomanda utilizarea zincului ca un tratament pentru rozacee. Într-un studiu de 19 persoane cu acnee rozacee cei care au luat 100 miligrame de sulfat de zinc de trei ori pe zi, au avut o scadere semnificativa a simptomelor. Studiul a fost realizat de Clinic of Dermatology and Venereology in Baghdad Teaching Hospital, între octombrie 2002 si august 2004.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca sulfatul de zinc s-a dovedit a fi o optiune buna în tratarea acneei rozacee, sigur, eficient si lipsit de efecte secundare importante.

3. Miere Manuka

Mierea Manuka nu este doar o modalitate de a îndulci alimentele în mod natural, dar poate, de asemenea, ajuta in tratarea acneei rozacee.

Mierea Manuka este, de asemenea, frecvent utilizata în creme naturale pentru tratamentul acneei rozacee. Va puteti face, de asemenea, singure masti pentru fata – înlocuiti doar mierea normala cu mierea manuka.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.