Ce fructe iti fac stomacul sa se simta mai bine?

Fructele contin
doze mari de enzime, compusi naturali care ajuta la usurarea digestiei normale
si alte functii ale corpului.
Centrul Medical al Universitatii din
Maryland a observat ca ananasul si papaya sunt fructe tropicale care contin
enzime deosebit de benefice, care au un efect calmant asupra stomacului. Acest
lucru poate ajuta la usurarea sau prevenirea bolilor digestive usoare, cum ar fi
balonarea, gazele, crampele si indigestia.


Ce sunt
enzimele?

Enzimele sunt compusi chimici care ajuta la
catalizarea sau  facilitarea cresterii vitezei de reactie normale a
corpului, care include procesele multiple necesare unei digestii sanatoase.
Fructe, cum ar fi ananasul si papaya contin proteinele digestive – proteolitice,
enzime care ajuta corpul sa descompuna si sa digere hrana intr-un mod mai
eficient. Aceasta actiune ajutata cu alte enzime digestive din corp, calmeaza
afectiunile minore ale stomacului cauzate de digestia lenta sau incompleta.
Potrivit celor de la Centrul Medical al Universitatii din Marylan, ingerarea de
pulpa de fructe si suc este cea mai benefica deoarece enzimele se pot denatura
sau distruge atunci cand alimentele sunt incalzite, fierte, uscate sau
prelucrate in alte moduri, cum ar fi conservele.


Papaya
Pulpa si
frunzele de papaya contin mai multe enzime care sunt benefice pentru organism.
Bine cunoscuta enzima din papaya este numita papaina, descoperita la inceputul
anilor 1900, dupa cum sustine DietandHealth.net. Aceasta ajuta la desfacerea sau
descompunerea  moleculelor de proteine din alimentele ingerate si
faciliteaza digestia normala. Un studiu  publicat de catre cercetatorii de
la Universitatea din Bruxelles, publicat in revista medicala „Elsevier”, remarca
faptul ca enzimele din papaya sunt extrem de puternice, deoarece acestea sunt
mai rezistente la modificarile facute de caldura si de alte substante chimice
decat enzimele altor fructe.



Ananasul
Ananasul,
un alt fruct tropical care contine enzime digestive puternice. Un studiu
publicat in Jurnalul „Food Chemistry” constata ca cea  mai frecventa enzima
proteolitica din ananas este numita bromelaina. Aceasta enzima a fost primul
extras din pulpa si sucul de fructe in 1800 si s-a dovedit a fi benefica pentru
mai multe afectiuni, inclusiv tulburari digestive, tumefactie si inflamatie,
sustin cei de la Centrul Medical al Universitatii din
Maryland.



Suplimente
Atat
ananasul cat si papaya au fost mult timp consumate pentru aroma lor dulce,
tropicala si beneficiile pe care le aduc sanatatii. Cu toate acestea, faptul ca
enzimele lor actioneaza pentru a usura afectiunile usoare ale stomacului a fost
recent recunoscut pe scara larga. Bromelainul si papaina sunt de asemenea
adaugate la produsele alimentare pentru a fragezi carnea. In plus, acestea sunt
disponibile si ca suplimente nutritive in forme individuale si combinate.
Consumul de ananas proaspat sau papaya, inainte de o masa sau consumul
suplimentelor pe baza enzimele lor, poate contribui la reducerea afectiunilor
digestive usoare, cum ar fi balonarea, gazele, constipatia, crampele si
inflamatiile.


Precautii
Disconfortul  gastric usor 
sau ocazional poate aparea din diverse motive si, in cele mai multe cazuri, nu
are nevoie de ingrijire medicala. Cu toate acestea, daca va confruntati cu
simptome cronice sau severe, este foarte important sa consultati medicul pentru
un diagnostic corect si tratament. Aceste simptome intestinale pot semnifica
probleme digestive grave. Enzimele naturale gasite in fructe si ca extracte sub
forma de suplimente, pot ajuta si usura digestia normala, dar ele nu pot trata
afectiuni si boli care afecteaza stomacul si corpul. Papaina, bromelaina si alte
suplimente ar trebui sa fie luate numai sub indrumarea
medicului.


Forumuri recomandate la
Supereva


 Super Sanatate
>>


Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)



S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.