Capsuni cu bezea

Servire: 6 portii


Ingrediente pentru bezele:



  • 3 albusuri

  • putina crema de tartar

  • 175g zahar pudra

Pentru servire:



  • 300ml smantana

  • 425g capsuni taiate de-a lungul

  • 1 lingurita zahar

  • petale de trandafir 

Mod de preparare:


Setati cuptorul electric la 80 grade C sau cel cu gaz la 100 grade C .


Puneti albusurile intr-un vas curat impreuna cu crema de tartar si bateti
amestecul cu mixerul electric, pâna când se intareste si formeaza vârfuri moi.


Adaugati treptat zaharul pudra, si amestecati pâna cand se formeaza in bezea
falduri ferme lucioase si este suficient de rigida pentru a ramâne în bol în
cazul în care este întoarsa cu susul în jos.


Imbracati doua tavi de copt cu hartie de pergament si asezati imediat
compozitia de bezea in 6 forme rotunde de 8.5cm, 6 forme mai mici de 5cm si 6
coifulete mai mici (asemanatoare unor palarii, le puteti da forma cu ajutorul
unei linguri –vedeti forma bezelelor in fotografia articolului) . Coaceti bezele
mici timp de 1 ora si cele mari 1 ora si 10 minute. La final lasati-le pe o
tavita de sârma sa se raceasca.


Apoi, bateti smantana bine pana se intareste (se transforma in frisca) si
faceti un piure din 210g capsuni cu zahar. Turnati cate putin sos de capsuni
peste bezelele cu forma de 5 cm. Acum, peste bezelele cele mai mari asezati
jumatatile de capsuni, un start de frisca, urmatorul strat de bezele cu sosul de
capsuni, inca putina frisca iar in varf micutele coifulete.


Imprastiati petale de trandafir peste fiecare si serviti-le imediat cu
piureul de capsuni ramas.


Va dorim pofta
buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.