Budinca tarta de dovleac

0 142

Budinca tarta de dovleac – desertul toamnei

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca de zahar, divizat
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 1 3/4 ceasca 1% lapte degresat
  • 1 ou mare
  • 1/2 ceasca de dovleac piure (copt)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/8 linguriță sare
  • 1/8 linguriță nucșoară
  • 1/4 ceasca de nuci tocate
  • un varf de sare
  • 1/4 ceasca frisca lichida

Mod de preparare:

1. Combină 6 linguri de zahar si 2 linguri amidon de porumb într-o cratiță medie la foc mediu. Combina laptele și oul, amestecand bine cu un tel. Treptat adauga amestecul de lapte peste cel de zahăr, amestecand constant, și adu la fierbere. Gateste timp de 1 minut, amestecand constant, apoi opreste focul.

2. Se combină dovleacul și următoarele 4 ingrediente intr-un castron, amestecand bine. Se adaugă încet peste compozitia de lapte, amestecand constant. Pune tigaia la foc mic, si gateste timp de 3 minute sau până când se încălzeste bine, amestecand constant (nu se fierbe). Divide budinca în mod egal între 4 boluri de desert, și acopera-le cu folie de plastic. Se lasa la rece.

3. Pune zaharul ramas, nucile, și un strop de sare într-o tigaie mica; se fierbe la foc mic pana se dizolva zaharul si devine auriu (aproximativ 3 minute), amestecand frecvent pentru a imbraca nucile. Amestecul se transfera pe o foaie de copt unsa cu putin ulei, și se răcește complet. La final se taie grosolan.

4. Frisca se bate spuma. Serveste fiecare pahar de budinca cu 2 linguri de frisca si 1 lingura de nuci.

Alte retete  – selectii speciale

13 Retete rapide de Hummus
8 Retete sanatoase cu ton la conserva
9 Retete spectaculoase de porc gatit in wok
14 retete cu piept de pui – rapide si altfel
11 retete cu dovleac

 Forumul mamicilor care gatesc sanatos

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.