Avocado lupta impotriva imbatranirii

Fructele de avocado
ar putea fi o arma importanta in lupta impotriva imbatranirii si a
bolilor
, ne spun oamenii de stiinta.


Uleiul de avocado a fost demonstrat in
diverse teste ca poate combate radicalii liberi
– molecule
periculoase care au un rol important incepand cu procesul de imbatranire, pana
la bolile de inima si cancer. Acestea sunt deosebit de frecvente in interiorul
mitocondriilor, micile celule care transforma alimentele pe care le consumam in
energie.


Elixir: uleiul de avocado ar putea avea beneficii
imense de sanatate dar si in incetinirea procesului de
imbatranire.



Multe substante chimice “antioxidante” din legume si fructe, cum
ar fi morcovul si rosiile, pot sa inlature radicalii liberi – dar nu isi pot
face drum spre interiorul mitocondriilor.


Cele din avocado insa reusesc acest lucru.
Cercetatorul Christian Cortes-Rojo, a declarat: “Problema este ca
antioxidantii din [alte] substante sunt in imposibilitatea de a intra in
mitocondrii. Astfel, radicalii liberi deteriorareaza mitocondriile, cauzand
stoparea producerii energiei si prabusirea, apoi moartea
celulelor.”


“O analogie ar fi ca, in timpul unei deversari de petrol, daca
am curata numai uleiul deversat in loc sa reparam fisura, uleiul s-ar revarsa in
continuare in timp ce pestii vor muri.”


Ravagiile timpului:
“Ingredientele active din uleiul fructului de avocado abordeaza forta
distructiva a radicalilor liberi care distrug celulele in timp ce imbatranim”,
ne spun cercetatorii.


Radicalii liberi instabili sunt produse naturale de deseuri ale
metabolismului, dar pot fi generate in numar mai mare datorita unor factori
precum fumul de tutun, poluarea si radiatiile. Ei fac
ravagii in organism, declansand reactii in lant care distrug membranele
celulare, proteinele si chiar ADN-ului.



Fenomenul este unul dintre motoarele principale ale imbatranirii
si joaca un rol important in deteriorarea arterelor si a
cancerului.


Cercetatorii au descoperit ca uleiul de avocado permit celulelor
de drojdie sa supravietuiasca expunerii la concentratii ridicate de fier – un
element care produce “sume uriase” de radicali
liberi.


“Vom avea nevoie sa confirmam ca ceea ce a fost observat in
drojdii ar putea avea loc si in organismele mai mari”,
a spus dl
Cortes-Rojo, de la Universitatea Michoacana de San Nicolas de Hidalgo in
Mexic.


Uleiul de avocado este similar in
compozitie cu uleiul de masline
, consum care este asociat cu un
nivel neobisnuit de scazut de boli cronice, in unele tari mediteraneene; domnul
Cortes-Rojo a spus ca descoperirea lui ar putea insemna ca ulei de avocado sa
devina “uleiul de masline al Americii”.


Cercetari anterioare efectuate in Mexic, cel mai mare producator
de avocado, au aratat ca fructul reduce nivelul de colesterol din sange, precum
si anumite grasimi legate de diabetul zaharat.


Forumuri recomandate la
Supereva


 Super Sanatate
>>


Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)



S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.